Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

GM: Το «λυρικό» λανσάρισμα του Cadillac Lyriq στη Γαλλία

Ελλάδα 10:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GM: Το «λυρικό» λανσάρισμα του Cadillac Lyriq στη Γαλλία

ΝΕΑ

GM: Το «λυρικό» λανσάρισμα του Cadillac Lyriq στη Γαλλία

ΝΕΑ

Τιμώντας τις μακρινές γαλλικές καταβολές της, η μάρκα επιστρέφει για τα καλά στην Ευρώπη, με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο.

Advertisement
Advertisement

Η General Motors αποκάλυψε το πολυτελές ηλεκτρικό Cadillac Lyriq στη Γαλλία, θέλοντας να επικυρώσει την επιστροφή της στη γηραιά ήπειρο, αλλά και να διερευνήσει το εάν οι πωλήσεις μόνο μέσω Διαδικτύου θα προσελκύσουν πλούσιους αγοραστές αυτοκινήτων.

Τον περασμένο Οκτώβριο η GM ανακοίνωσε ότι θα δρομολογούσε πωλήσεις στην Ελβετία, το πρώτο βήμα για μια πλήρως ηλεκτρική επιστροφή στις ευρωπαϊκές αγορές από το 2017, όταν πούλησε την Opel στη Stellantis.

Σε αντίθεση με την αγορά των ΗΠΑ, που βασίζεται σε ένα μεγάλο δίκτυο αντιπροσώπων, οι Ευρωπαίοι πελάτες μπορούν να προσαρμόσουν και να αγοράσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Cadillac, εξ ολοκλήρου online.

Advertisement
Advertisement

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες επικεντρώνονται στην προσπάθεια να κατασκευάσουν πιο προσιτά EV, υπό την πίεση των Κινέζων ανταγωνιστών και την επιβράδυνση της αύξησης της ζήτησης.

Η Cadillac σχεδιάζει επίσης έναν εκθεσιακό χώρο στο Παρίσι και το Lyriq μπορεί να παραγγελθεί διαδικτυακά από τις 23 Μαρτίου. Το πολυτελές EV πρόκειται να κυκλοφορήσει σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, ξεκινώντας από τη Γερμανία μέχρι το τέλος του έτους.

Η GM, παρά το γεγονός ότι παρουσίασε σε ειδική τελετή στη γαλλική πρωτεύουσα αυτό το ιδιότυπο λανσάρισμα, δεν έδωσε στη δημοσιότητα τον τιμοκατάλογο του μοντέλου. Με το προηγούμενο, πάντως, της Ελβετίας, υπολογίζεται ότι το κόστος θα υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ. Το μεγάλο SUV διαθέτει μια τεράστια μπαταρία 102 kWh για αυτονομία έως και 531 χιλιόμετρα και η διάταξη με δύο μοτέρ προσφέρει 521 ίππους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί μπήκαν τίτλοι τέλους στη συνεργασία Honda-GM;
Στοπ στους μεθυσμένους οδηγούς από την General Motors
Το επόμενο Chevrolet Bolt θα έχει μόνο μία έκδοση!