Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lada: Ρεκόρ πωλήσεων στην Ευρώπη

Ελλάδα 2:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lada: Ρεκόρ πωλήσεων στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Lada: Ρεκόρ πωλήσεων στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Παρότι έχει ήδη ανακοινώσει ότι σκοπεύει να φύγει σύντομα από τις χώρες της Ε.Ε. όπου δραστηριοποιείται, η Lada εμφάνισε τον Αύγουστο ρεκόρ πωλήσεων.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη στιγμή η Lada πωλείται σε 5 μόνο χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Λιθουανία και τη Βουλγαρία, με το 2020 να αναμένεται να είναι η τελευταία χρονιά δραστηριοποίησή της σε αυτές τις χώρες, λόγω των αυστηρότερων νορμών ρύπων.

Παρόλα αυτά ωστόσο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των πωλήσεων τον περασμένο Αύγουστο η Lada κατάφερε να κάνει ρεκόρ πωλήσεων και να αυξήσει το νούμερο των ταξινομήσεών της κατά 36,7% συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2018. Βέβαια, το νούμερο των 786 ταξινομήσεων είναι πολύ χαμηλό, ωστόσο για τη μάρκα ήταν μια πολύ καλή επίδοση.

Advertisement
Advertisement

Σε ό,τι αφορά ώρα στο που βρίσκεται η Lada το 8μηνο του φετινού έτους, οι πωλήσεις της στις χώρες της Ε.Ε. έχουν ανέλθει σε 3.531 αυτοκίνητα, όντας χαμηλότερες κατά 7,3% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα νούμερα αυτά σε κάθε περίπτωση παραμένουν χαμηλά και δείχνουν να δικαιώνουν την απόφαση της μάρκας να αποχωρήσει από την Ε.Ε. το 2020. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι μόνο τον Αύγουστο στην τοπική αγορά της Ρωσίας η Lada πούλησε 30.000 αυτοκίνητα – ένα νούμερο π.χ. 10 φορές πιο υψηλό από όσο έχει πουλήσει όλο το 2019 στην Ε.Ε…