Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Lada Niva αποκτά ABS και κινητήρα Euro5!

Ελλάδα 15:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Lada Niva αποκτά ABS και κινητήρα Euro5!

ΝΕΑ

To Lada Niva αποκτά ABS και κινητήρα Euro5!

ΝΕΑ

Το θρυλικό ρωσικό off-roader, έχει ένα… μαγικό τρόπο να διατηρείται στην πρώτη γρεαμμή, τα τελευταία 47 χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Την εποχή που η αυτοκινητοβιομηχανία οδεύει ολοταχώς για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της, την ώρα που πολλές εταιρείες ανταγωνίζονται στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης και της αυτόνομης οδήγησης, υπάρχει ένα μοντέλο που… κρατά Θερμοπύλες!

Για οποιαδήποτε άλλο αυτοκίνητο, εν έτει 2024, το ότι θα εφοδιάζεται, πλέον, με σύστημα ABS και το ότι ο κινητήρας του θα πληροί τις προδιαγραφές Euro5, για να μπορεί να «σταθεί» στις αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής, όχι απλώς δεν θα συνιστούσε είδηση, αλλά θα ήταν ένα σύντομο ανέκδοτο…

Advertisement
Advertisement

Για το δημοφιλές και εμβληματικό, πλέον, Lada Niva, είναι είδηση! Κατασκευασμένο, με αρκετούς περιορισμούς (λόγω του πολέμου στην Ουκρανία), το Niva MY 2024, διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά που γνωρίζουμε από το 1976, όταν κυκλοφόρησε, για πρώτη φορά, ως μοντέλο παραγωγής.

Ήταν πάντοτε φτηνό, αξιόπιστο και εύκολο στην επισκευή του, καθώς δεν υπήρχαν ποτέ ηλεκτρονικά και τεχνολογικά «καλούδια» στο χαρτοφυλάκιό του. Οι Ρώσοι εξοπλίζουν επιτέλους το Niva με χαρακτηριστικά που ήταν υποχρεωτικά σε αυτοκίνητα που πωλούνται στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το μοντέλο αποκτά ABS ( Antilock Braking System ), που παρέχεται από το εργοστάσιο Pegasus στην Kostroma, που βρίσκεται στη Δυτική Ρωσία.

Advertisement

Το Lada Niva δεν είχε ποτέ το ESP (Ηλεκτρονικό Έλεγχο Ευστάθειας), αερόσακους, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ή ψηφιακό πίνακα οργάνων. Ε, λοιπόν, εξακολουθεί να μην τα έχει!

Advertisement

Με βάση τα λιγοστά στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η AutoVAZ, ο κινητήρας των 1,7 λίτρων με τους 83 ίππους, γίνεται προδιαγραφών Euro5, ενώ ενδιαφέρον, όπως πάντα, παρουσιάζουν οι τιμές του μοντέλου. Οι οποίες ξεκινούν από περίπου 9.400 ευρώ για το Niva Legend και 12.300 ευρώ για το Niva Travel, με βάση τη σημερινή ισοτιμία του ευρώ με το ρούβλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι 30, τι 40, τι 50: To Lada Niva ζει!
Lada Niva μετατρέπεται σε off-road θηρίο (+video)
Οι πραγματικοί Survivors της αυτοκίνησης