Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ερευνούν τη Mercedes για τις εκπομπές ρύπων

Ελλάδα 6:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ερευνούν τη Mercedes για τις εκπομπές ρύπων

ΝΕΑ

Ερευνούν τη Mercedes για τις εκπομπές ρύπων

ΝΕΑ

Οι γερμανικές αρχές πραγματοποίησαν μια τεράστια έρευνα στα γραφεία της Mercedes με αφορμή υποψίες για παραποίηση στοιχείων που σχετίζονται με τις εκπομπές ρύπων σε ντίζελ αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Όπως όλα δείχνουν το σκάνδαλο με την παραποίηση των εκπομπών ρύπων σε ντίζελ αυτοκίνητα συνεχίζεται καθώς ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά σειρά πήρε η Mercedes.

Όπως μετέδωσε η automotive news, οι γερμανικές αρχές πραγματοποίησαν μια τεράστια έρευνα σε κατά τόπους γραφεία της εταιρείας (230 άτομα πήραν μέρος σε αυτή την επιχείρηση) προκειμένου να ελέγξουν τα στοιχεία που αφορούν τις εκπομπές ρύπων σε ντίζελ μοντέλα της Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Από τα όσα έγιναν γνωστά, η ιστορία ξεκίνησε μετά από αναφορές των αρμοδίων αρχών της Αμερικής οι οποίες ισχυρίζονται ότι ντίζελ μοντέλα της φίρμας διαθέτουν παράνομο λογισμικό για παραποίηση των ρύπων. Για το λόγο αυτό η Mercedes ακύρωσε το πλάνο λανσαρίσματος diesel επιβατικών στις ΗΠΑ για το 2017, με βάση τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Η έρευνα στη Mercedes θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.