Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Το νέο Hyundai Bayon στην Ελλάδα (+τιμή)

Ελλάδα 8:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Το νέο Hyundai Bayon στην Ελλάδα (+τιμή)

ΝΕΑ

Επίσημο: Το νέο Hyundai Bayon στην Ελλάδα (+τιμή)

ΝΕΑ

Το επιτυχημένο μικρό SUV της Hyundai είναι πλέον διαθέσιμο και στη χώρα μας στην τελευταία του αναβαθμισμένη εκδοχή.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai ανανέωσε το Bayon αναβαθμίζοντάς το σε όλους τους τομείς. Έτσι λοιπόν το νέο Bayon διαθέτει αιχμηρή και ξεχωριστή σχεδίαση με έναν διακοσμητικό κεντρικό φωτισμό LED DRL (Daytime Running Lights) να έχει ενσωματωθεί στο εμπρός μέρος για να δημιουργήσει μια φωτεινή υπογραφή Seamless Horizon.

Ο εμπρός προφυλακτήρας καθώς και η μάσκα έχουν επανασχεδιαστεί για να δημιουργήσουν μια πιο τολμηρή και στιβαρή εμφάνιση. Το πίσω μέρος διαθέτει επίσης επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, ενώ παράλληλα έχουν προστεθεί νέοι τροχοί 16 και 17 ιντσών.

Η επανασχεδιασμένη μάσκα του Bayon «ανοίγει» στο κάτω μέρος, δημιουργώντας μια πιο στιβαρή οπτική. Στο πλάι παρέχεται μια σφηνοειδή εμφάνιση και στο πίσω μέρος, τα φώτα σε σχήμα βέλους υπογραμμίζουν τη δυναμική της κολόνας, δημιουργώντας μια ευρεία αίθηση. Συνολικά, οι δυναμικές γραμμές, τα τριγωνικά σχήματα και οι οριζόντιες γραμμές στο αμάξωμα του οχήματος τονίζουν το πλάτος του και δίνουν στο πιο μικρό SUV της Hyundai μια πιο δυναμική και μοντέρνα εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

Συνολικά είναι διαθέσιμα εννέα εξωτερικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων νέων : Lumen Grey Pearl, Meta Blue Pearl, Lucid Lime Metallic και Vibrant Blue Pearl. Μια προαιρετική διχρωμία στην οροφή σε Phantom Black είναι επίσης διαθέσιμη με πολλά εξωτερικά χρώματα.

Προηγμένη συνδεσιμότητα και τεχνολογία

Το νέο Bayon προσφέρει προηγμένη τεχνολογία συνδεσιμότητας. Ο σύγχρονος ψηφιακός πίνακας οργάνων και οι κορυφαίες λειτουργίες infotainment έχουν βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, χάρη στην εισαγωγή των ενημερωμένων χαρτών Over the Air (OTA).

Advertisement

Οι πελάτες επωφελούνται τώρα από μια οθόνη LCD 4,2 ιντσών και μια οθόνη 10,25 ιντσών στο στάνταρ εξοπλισμό. Το νέο Bayon συνεχίζει να προσφέρει χαρακτηριστικά που ήταν ήδη δημοφιλή στον μοντέλο, όπως ψηφιακή οθόνη 10,25 ιντσών (προαιρετικά) με δυνατότητα διαμόρφωσης διαφορετικών γραφικών, ανάλογα με τη λειτουργία οδήγησης, Apple CarPlay και Android Auto, ασύρματη φόρτιση και την πιο πρόσφατη ενημέρωση της τηλεματικής Bluelink.

Δύο θύρες USB-C (μία μπροστά και μία πίσω) διευκολύνουν ακόμη περισσότερο τη φόρτιση των συσκευών τελευταίας τεχνολογίας. Η εμπρός θύρα USB-A επιτρέπει επίσης τη μεταφορά δεδομένων, επιτρέποντας στους επιβάτες να συνδέσουν το τηλέφωνό τους στο σύστημα infotainment του οχήματος. To πακέτο ολοκληρώνει ένα premium ηχοσύστημα Bose, προσφέροντας στους επιβάτες μια εμπειρία ακρόασης υψηλής ποιότητας χάρη στα οκτώ ηχεία του – συμπεριλαμβανομένου ενός subwoofer.

Advertisement

Βελτιωμένος εσωτερικός φωτισμός

Το νέο Bayon διαθέτει ευρύχωρο, όμορφα φωτισμένο εσωτερικό, με ιδιαίτερη έμφαση στη μεγιστοποίηση της άνεσης των εμπρός και πίσω επιβατών και μεγάλο χώρο αποσκευών. Στο νέο μοντέλο έχουν αντικατασταθεί οι λαμπτήρες με τεχνολογία LED από LED Room/Map και Sunvisor λάμπες και διαθέτει τη νέα τεχνολογία πολύχρωμου εμπρός φωτισμού περιβάλλοντος, η οποία επιτρέπει στους επιβάτες να προσαρμόσουν το χρώμα του εσωτερικού φωτισμού ώστε να ταιριάζει στη διάθεσή τους.

State-of-the-art συστήματα ασφαλείας

Advertisement

Μια σειρά από χαρακτηριστικά ημι-αυτόνομης οδήγησης ξεχωρίζουν το νέο Bayon από τους ανταγωνιστές του, το μικρότερο μέλος της οικογένειας SUV της Hyundai. Το Lane Following Assist (LFA) λειτουργεί για να διατηρεί το όχημα στο κέντρο της λωρίδας του. Το Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) εκπέμπει πρώτα έναν συναγερμό και, εάν είναι απαραίτητο, ενεργοποιεί τα φρένα για να αποτρέψει τη σύγκρουση. Αυτή η λειτουργία περιλαμβάνει ανίχνευση αυτοκινήτου, πεζού και ποδηλάτη, καθώς και Junction Turning, η οποία μπορεί να ενεργοποιήσει τα φρένα για να αποτρέψει μια σύγκρουση με ένα επερχόμενο αυτοκίνητο όταν στρίβει σε μια διασταύρωση.

Ένα άλλο προηγμένο χαρακτηριστικό, το Smart Cruise Control (NSCC) που βασίζεται στην πλοήγηση, χρησιμοποιεί δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης του οχήματος για να προσαρμόζει την ταχύτητα αυτόνομα όταν οδηγείτε σε αυτοκινητόδρομο ή δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

Το σύστημα υποβοήθησης αποφυγής σύγκρουσης σε τυφλό σημείο (BCA) χρησιμοποιεί πολλούς αισθητήρες τοποθετημένους γύρω από το αυτοκίνητο για να παρακολουθεί τις γωνίες και, εάν εντοπιστεί άλλο όχημα, εμφανίζεται μια οπτική ειδοποίηση στους εξωτερικούς καθρέπτες.

Όπου είναι απαραίτητο, το BCA ενεργεί τα φρένα για να αποφύγει μια σύγκρουση ή να μειώσει τη ζημιά από πιθανή πρόσκρουση. Το νέο Bayon περιλαμβάνει επίσης πολλά χαρακτηριστικά που ανακατευθύνουν απαλά την προσοχή του οδηγού όταν η εστίασή του διασπάται. Το Driver Attention Warning (DAW) αναλύει τα μοτίβα οδήγησης για να βοηθήσει στην ανίχνευση πιθανής υπνηλίας ή απόσπασης προσοχής κατά την οδήγηση. Αυτό το σύστημα λειτουργεί παράλληλα με το Leading Vehicle Departure Alert (LVDA), το οποίο ειδοποιεί τον οδηγό όταν ξεκινήσει το προπορευόμενο όχημα.

Το νέο Bayon διαθέτει πλέον eCall δεύτερης γενιάς που βασίζεται στο δίκτυο 4G, το οποίο ειδοποιεί αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εάν ανοίξουν οι αερόσακοι του οχήματος σε περίπτωση ατυχήματος. Εναλλακτικά, οι επιβάτες μπορούν επίσης να ενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η τιμή εκκίνησης του νέου Hyundai Bayon στην ελληνική αγορά είναι οι 19.690 ευρώ.