Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εντυπωσιάζει η Aston Martin Vantage της Wheelsandmore

Ελλάδα 7:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εντυπωσιάζει η Aston Martin Vantage της Wheelsandmore

ΝΕΑ

Εντυπωσιάζει η Aston Martin Vantage της Wheelsandmore

ΝΕΑ

Ακόμη υψηλότερες επιδόσεις που ταιριάζουν γάντι με την εντυπωσιακή εμφάνιση της Aston Martin Vantage προσφέρει η γερμανική εταιρία βελτιώσεων Wheelsandmore. Έτσι το βρετανικό coupe πλησιάζει επικίνδυνα κοντά στους ισχυρότερους συγγενείς του.

Advertisement
Advertisement

 

Η γερμανική Wheelsandmore έχει μεγάλη εμπειρία στην βελτίωση του τετράλιτρου V8 biturbo της Aston Martin Vantage, ο οποίος προέρχεται από την AMG. Ευτυχώς για τους φίλους των τεσσάρων τροχών οι Γερμανοί δεν δίστασαν να μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους και κάτω από το καπό του coupe με τα αποτελέσματα να είναι τουλάχιστον αξιοπρόσεκτα, όπως άλλωστε είναι και οι εντυπωσιακές γραμμές της Vantage.

Advertisement
Advertisement

Η Wheelsandmore προχωρά στην αλλαγή των turbo του V8, ενώ τον δρόμο για τα… αποδυτήρια βλέπουν και οι καταλύτες του συστήματος εξαγωγής, το οποίο αποκτά παράλληλα ηλεκτρονικά ελεγχόμενη πεταλούδα. Φυσικά για να συνεργαστούν όλα αυτά αρμονικά νέο είναι και το λογισμικό της κεντρικής μονάδας ελέγχου.

Οι παραπάνω αλλαγές εκτοξεύουν την απόδοση από τους 510 ίππους της στάνταρ έκδοσης στους 680, ενώ ανάλογο άλμα ανακοινώνεται και για την ροπή που αγγίζει πλέον τα 83,5 κιλά τα έναντι των σχεδόν 70 κιλών της “απλής” Vantage.

Advertisement

Οι επιδόσεις τις βελτιωμένης Vantage την φέρνουν σχεδόν ίσα με την σημαντικά ακριβότερη DBS Superleggera όπου το μεγάλο δωδεκακύλινδρο μοτέρ των 5,3 λίτρων και δύο turbo που χρησιμοποιεί, αποδίδει 725 ίππους και σχεδόν 92 κιλά ροπής.

Advertisement

Συγκεκριμένα η Wheelsandmore ανακοινώνει 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να “εκτιμάται” από τον Γερμανό βελτιωτή σε περισσότερα από 330 χλμ./ώρα, με τα κατάλληλα ελαστικά. Απλά σκεφτείτε ότι οι αντίστοιχες επίσημες τιμές για την DBS Superleggera είναι 3,6 δευτερόλεπτα και 340 χλμ./ώρα…

Αν η παραπάνω βελτίωση σας φαίνεται για κάποιο λόγο υπερβολική η Wheelsandmore μπορεί να επέμβει μόνο στην χαρτογράφηση του εγκεφάλου σε δύο στάδια, ένα που ανεβάζει την ισχύ στους 590 ίππους και ένα στους 626 ίππους.

Advertisement

Οι διαιρούμενες ζάντες της Wheelsandmore και η μόνη ουσιαστική αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση της εμφάνισης της Vantage μαζί με τις διπλές απολήξεις για κάθε τελικό της εξάτμισης.