Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι άλλαξε στην Aston Martin DBX707; (+video)

Ελλάδα 0:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι άλλαξε στην Aston Martin DBX707; (+video)

ΝΕΑ

Τι άλλαξε στην Aston Martin DBX707; (+video)

ΝΕΑ

Το κορυφαίο SUV μοντέλο της Aston Martin άλλαξε. Αν δεν διακρίνετε τα νέα στοιχεία με την πρώτη ματιά, έχετε δίκιο.

Advertisement
Advertisement

Βεβαίως, το πρώτο που προκαλεί εντύπωση στην ανανεωμένη DBX707 είναι το έντονο πορτοκαλί χρώμα. Προφανώς, η Aston Martin δεν θα παρουσίαζε ως κάτι σημαντικό μόνο την προσθήκη ενός νέου χρωματισμού στο κορυφαίων επιδόσεων SUV πολυτελές μοντέλο της. Τα καινούργια δεδομένα αφορούν στο εσωτερικό του.

Η βρετανική εταιρεία παρουσίασε την DBX το 2020 και την DBX707 περίπου δύο χρόνια αργότερα. Η κορυφαία εκδοχή της διέθετε το ίδιο εσωτερικό το οποίο απηχούσε μια σχεδιαστική και κατασκευαστική φιλοσοφία η οποία προερχόταν από την αντίστοιχη της προηγούμενης δεκαετίας (τουλάχιστον).

Κατά συνέπεια, έπρεπε να αλλάξει και γι’ αυτό φρόντισαν οι άνθρωποι της Aston Martin. Η DBX707 ανανεώθηκε στο εσωτερικό της για να είναι σύγχρονη με τα δεδομένα που επικρατούν πλέον στον κλάδο της Αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

Οι σχεδιαστές της εταιρείας φαίνεται να εμπνεύστηκαν από την καινούργια DB12 και άλλαξαν αντίστοιχα το ταμπλό της DBX707. Πλέον, αυτό είναι πιο σύγχρονο, με λιγότερες εγκάρσιες γραμμές και πιο συμμετρικό συγκριτικά με πριν.

Τα νέα στοιχεία είναι η έγχρωμη οθόνη ψηφιακών ενδείξεων στον πίνακα οργάνων η οποία είναι 12,3 ιντσών και η οθόνη αφής στο κέντρο της κονσόλας η οποία έχει διαγώνιο 10,25 ιντσών και δείχνει όμορφα ενσωματωμένη.

Κάτω από αυτή, στη βάση της κονσόλας, υπάρχει μια σειρά από φυσικούς διακόπτες για την ενεργοποίηση των αντίστοιχων συστημάτων, μεταξύ των οποίων την μεταβολή της σκληρότητας της ανάρτησης και τον ήχο της εξάτμισης.

Advertisement

Επίσης, έχουν αναδιαταχθεί τόσο ο χώρος όσο και οι διακόπτες πέριξ του μοχλού ταχυτήτων, ενώ καινούργιας σχεδίασης είναι και το τιμόνι. Επίσης, έχουν τοποθετηθεί περισσότερες θύρες USB. Το σύστημα πολυμέσων το οποίο η Aston Martin ονομάζει Pure Black έχει τη δυνατότητα διασύνδεσης Android Auto και Apple CarPlay.

Οι αεραγωγοί είναι μικρότεροι σε διαστάσεις και πιο κομψοί, συγκριτικά με πριν, το υποβραχιόνιο στο εσωτερικό των θυρών έχει αναδιαμορφωθεί, το ηχοσύστημα έχει συνολικά 14 ηχεία και η δερμάτινη επένδυση είναι καλύτερης ποιότητας και -φυσικά- σε πορτοκαλί χρώμα (στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η εταιρεία).

Advertisement

Από την Aston Martin δεν ανακοινώθηκαν αλλαγές στον κινητήρα της DBX707. Θυμίζουμε ότι αυτός προέρχεται από τη Mercedes-AMG, είναι V8, έχει χωρητικότητα 3.982 κ. εκ. και αποδίδει 707 ίππους/6.000 σ.α.λ. και 900 Nm/2.600-4.500 σ.α.λ.

Τέλος, οι άνθρωποι της ιστορικής βρετανικής εταιρείας άλλαξαν τις ρυθμίσεις στα αμορτισέρ της ανάρτησης, για να κάνουν την ανανεωμένη DBX707 να έχει ακόμα πιο σπορ χαρακτήρα τόσο στον δρόμο όσο και σε πίστα και πρόσθεσαν πέντε νέα χρώματα στην διαθέσιμη γκάμα αυτών.