Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Elon Musk: “Όχι” σε ηλεκτρική μοτοσικλέτα

Ελλάδα 20:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Elon Musk: “Όχι” σε ηλεκτρική μοτοσικλέτα

NEWSMOTO

Elon Musk: “Όχι” σε ηλεκτρική μοτοσικλέτα

NEWSMOTO

Μπορεί η Tesla να εμπλουτίζει διαρκώς την γκάμα της με νέα ηλεκτρικά μοντέλα και εκδόσεις ωστόσο όλα δείχνουν πως ο Elon Musk δεν έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει και στην παραγωγή ενός ηλεκτρικού δικύκλου, πόσο μάλλον μιας ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας. Ο δραστήριος Elon Musk δεν φαίνεται απλά να μην έχει καμία πρόθεση να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό αλλά έχει και αρνητικές εμπειρίες από την πρώην σχέση του με τους δύο τροχούς. Λέμε πρώην γιατί ο Αμερικάνος επιχειρηματίας παραδέχτηκε πως απολάμβανε τους δύο τροχούς για αρκετά χρόνια μέχρι που μια άτυχη στιγμή παραλίγο να του στοιχίσει την ίδια του τη ζωή.

Advertisement
Advertisement

Όπως δήλωσε και ο ίδιος σε σχετική ερώτηση για τις βλέψεις της Tesla σχετικά μέ είσοδο της εταιρίας στους δύο τροχούς ο Musk ήταν κάθετος: Δίκυκλο όχημα δεν πρόκειται να παρουσιάσει ποτέ η Tesla και οι λόγοι είναι καθαρά προσωπικοί. Ο Musk διασκέδαζε για περίπου οχτώ χρόνια -σχεδόν από μικρό παιδί δηλαδή- στις σέλες χωμάτινων μοτοσυκλετών και κάποια στιγμή είχε στην κατοχή του και μοτοσυκλέτα για δρόμο. Ωστόσο ένα άτυχο συμβάν με φορτηγό, που παραλίγο να τον σκοτώσει, όπως εξομολογήθηκε ο Αμερικάνος στο πρόσφατο ετήσιο συνέδριο της εταιρίας, άλλαξε για πάντα το τρόπο που βλέπει τα δίκυκλα. Την απόφαση την πήρε μόλις στα 17 του χρόνια και από τότε δεν έχει σκεφτεί ποτέ ξανά να καβαλήσει δίκυκλο, ούτε καν ποδήλατο από ό,τι καταλαβαίνουμε.

elon-musk-640

Περισσότερες λεπτομέρειες πάνω σε αυτή τη δήλωση δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής που να δικαιολογούν αυτή την παράλογη στάση του Musk απέναντι στα δίτροχα. Στο περίεργο και άτυχο συμβάν πρωταγωνιστικό ρόλο είχε και ένα φορτηγό αλλά αυτό δεν βλέπουμε να αποθαρρύνει τον Αμερικάνο από το να εισέλθει στην συγκεκριμένη αγορά.

Advertisement
Advertisement

Η είσοδος της Tesla στον κόσμο των δύο τροχών με την παραγωγή ηλεκτρικών δικύκλων θα είχε σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον καθώς θα μπορούσαμε να δούμε πώς θα εφαρμόζονταν οι τεχνολογίες της εταιρίας, ειδικά εκείνες για την ασφάλεια, σε έναν εντελώς διαφορετικό τύπο οχήματος. Αυτό ωστόσο δεν θα το μάθουμε ποτέ, όπως δείχνουν όλα, με τον Musk ωστόσο να μην αποκλείσει μέχρι στιγμής την δημιουργία ενός τρίκυκλου ηλεκτρικού οχήματος που να μπορεί να παίρνει κλίσεις ή ακόμη και μιας αντίστοιχης “γουρούνας”.