Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο: Κάθε 33 δευτερόλεπτα και ένα αυτοκίνητο

Ελλάδα 12:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτο: Κάθε 33 δευτερόλεπτα και ένα αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Απίστευτο: Κάθε 33 δευτερόλεπτα και ένα αυτοκίνητο

ΝΕΑ

CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας, πανηγυρίζει στα social media και όπως θα καταλάβετε, έχει έναν πολύ καλό λόγο.

Advertisement
Advertisement

Κάθε 33 δευτερόλεπτα και ένα καινούργιο pick up, βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής της Ford! Είναι αδιαμφισβήτητο κατασκευαστικό επίτευγμα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που δικαιολογεί απόλυτα, γιατί είναι ο κατασκευαστής με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο, στα εν λόγω οχήματα.

Και δικαιολογεί απόλυτα και το καύχημα του Jim Farley, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας δημοσίευσε φωτογραφίες εργαζομένων, που εμπλέκονται στην παραγωγή των pick up Ford. Τα μοντέλα κατασκευάζονται στο Dearborn Truck Plant, στο Michigan Assembly Plant και στο Kansas City Assembly Plant.

Ο Farley ισχυρίζεται ότι είδε το πάθος, την αφοσίωση και την ομαδική τους εργασία από πρώτο χέρι και χρησιμοποιεί την περίσταση για να γιορτάσει τη σκληρή δουλειά τους. «Είμαστε #BuiltFordTought εξαιτίας τους», έγραψε στο X.

Advertisement
Advertisement

Η γκάμα pick up΄s περιλαμβάνει τo Maverick, το Ranger, το F-150 με θερμικό κινητήρα , το ηλεκτρικό F-150 Lightning και το Super Duty.

Η Ford είναι ηγέτιδα δύναμη στο χώρο, κατασκευάζοντας τέτοιου τύπου οχήματα από το 1948, τη χρονιά που σηματοδοτεί το ντεμπούτο της σειράς F, αντικαθιστώντας τα προηγούμενα pick up που κατασκευάστηκαν στην πλατφόρμα επιβατικών αυτοκινήτων, στην αγορά, από το 1942. Το F-150 βρίσκεται επί του παρόντος στη 14η γενιά του.

Η Ford δημιούργησε επίσης ένα σήμα επιδόσεων το 2010. Από τότε, παράγει trocks επιδόσεων. Επιπλέον, από το 1977, η σειρά F είναι αυτή με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 1981, έγινε το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις συνολικά.

Advertisement

Η σειρά F απέφερε ετήσια έσοδα 41 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τη Ford να φτάνει τα 40 εκατομμύρια το 2022. Η εταιρεία παρουσίασε τη 14η γενιά του F-150 στις 20 Ιουνίου 2020, με κάθε εξωτερικό πάνελ επανασχεδιασμένο, παρά το εντυπωσιακή ομοιότητα με την προηγούμενη γενιά.

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει έναν EcoBoost twin-turbo V6 με χωρητικότητες 2,7 λίτρω, 3.3 λίτρων και 3,5 λίτρων, έναν V6 turbodiesel 3,0 λίτρων και τον V8 5,0 λίτρων. Η Ford εγκατέλειψε το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, λανσάροντας ένα αυτόματο 10 σχέσεων, το οποίο διατίθεται στάνταρ για όλους τους κινητήρες.

Advertisement

Αποκάλυψε, επίσης, το πρώτο της ηλεκτρικό pick up, το F-150 Lightning, στις 19 Μαΐου 2021. Σύντομα έγινε το ηλεκτρικό με τις περισσότερες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην κατηγορίας του.