Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Alonso, o Ricciardo και η Mercedes

Ελλάδα 7:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Alonso, o Ricciardo και η Mercedes

FORMULA 1

O Alonso, o Ricciardo και η Mercedes

FORMULA 1

Ένα ενδιαφέρον σενάριο παρουσίασε η ισπανική εφημερίδα Diario Gol, το οποίο εμπλέκει τον Daniel Ricciardo, τον Fernando Alonso, τη Mercedes και τη McLaren. Ένα σενάριο που αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, μπορεί σύντομα να προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ακούστε λοιπόν πως παρουσιάζουν τα πράγματα οι συμπατριώτες του Alonso. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, η McLaren δεν μπορεί να σηκώσει το βαρύ συμβόλαιο των 40 εκατομμυρίων ευρώ που λαμβάνει ετησίως ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Μάλιστα αναφέρεται πως η επέκταση της συνεργασίας τους ήρθε καθώς στη βρετανική ομάδα ένιωθαν πως του… χρωστούσαν για όσα προηγήθηκαν στα τρία χρόνια ατυχούς συνεργασίας με τη Honda σε ότι αφορούσε στην παροχή υβριδικών μηχανών.

Advertisement
Advertisement

Η McLaren λοιπόν θα ήθελε να ολοκληρωθεί η συνεργασία με τον 36χρονο, στρατολογώντας στη θέση του τον Valtteri Bottas, το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν που διανύουμε.

Έτσι θα άδειαζε μία θέση στη Mercedes, την οποία θα μπορούσε να καλύψει ο Daniel Ricciardo που βρίσκεται σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι της καριέρας του, μιας και είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα θέλει για το 2019. Όμως θα είχε νόημα να αφήσει τη Red Bull Racing μόνο για μία ομάδα που θα μπορούσε ενδεχομένως να του προσφέρει και κάτι παραπάνω.

riccia-aus18-c640tall

Advertisement

Αν φύγει ο Αυστραλός, τότε οι ταύροι θα περάσουν στο «Plan B» το οποίο θέλει την τοποθέτηση του Carlos Sainz στο πλευρό του Max Verstappen. Βλέπετε μπορεί ο Ισπανός να τρέχει φέτος με τα χρώματα της Renault αλλά είναι εκεί ως… δανεικός!

Μετά από όλα τα παραπάνω, ποιο κομμάτι του παζλ μένει; Αυτό της κενής θέσης που θα αφήσει στη Renault o Sainz και την οποία θα μπορούσε να καλύψει ο Alonso, επιστρέφοντας στην ομάδα με την οποία έχει κατακτήσει δύο τίτλους!

Advertisement

Πως σας φαίνεται αυτό το σενάριο; Ακραίο; Μπορεί, όμως στη Formula 1, ποτέ μη λες ποτέ…

alonso-aus18-b64tall