Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Μένει στη Force India ο Perez

Ελλάδα 2:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μένει στη Force India ο Perez

FORMULA 1

Μένει στη Force India ο Perez

FORMULA 1

Οδηγός της Force India θα είναι και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2018 ο Sergio Perez, καθώς οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν επίσημα την επέκταση της συνεργασίας τους που διανύει ήδη την τέταρτη σεζόν!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Έτσι λοιπόν ο Μεξικανός οδηγό θα συμπληρώσει πενταετία στην Ινδική ομάδα κι αν αναρωτιέστε γιατί η επέκταση είναι μονοετής, οι λόγοι είναι προφανείς. Παρά το ανεπιτυχές πέρασμά του από τη McLaren το 2013, o 27χρονος φιλοδοξεί να επιστρέψει σε μία ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό και το 2019 δεν αποκλείεται να έχουμε διαθέσιμα κόκπιτ και στους τρεις «μεγάλους» αυτής της περιόδου του σπορ: τη Mercedes, τη Ferrari και τη Red Bull Racing.

Πάντως τόσο πέρυσι, όσο και φέτος μετά τους πρώτους δεκατέσσερις αγώνες της σεζόν, η Force India είναι αμέσως μετά στην κατάταξη, όντας τέταρτη στους κατασκευαστές και διανύοντας την καλύτερη περίοδο της ιστορίας της στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Advertisement
Advertisement

«Το να παραμείνω στη Force India ήταν πάντα η προτεραιότητά μου. Είναι μία ομάδα που μου επέτρεψε να δείξω το ταλέντο μου ως οδηγός και νιώθω πολύ χαρούμενος εδώ. Είμαι περήφανος για όσα έχουμε πετύχει έως τώρα μαζί και μπορούμε ακόμα περισσότερα. Φέτος η ομάδα έκανε φανταστική δουλειά εξελίσσοντας το μονοθέσιο και εδραιώνοντάς μας ως την τέταρτη καλύτερη ομάδα στη Formula 1. Στο τέλος, το να συνεχίσουμε το ταξίδι μαζί ήταν εύκολη απόφαση», είπε ο Perez.

Ο Perez που είναι έβδομος στη βαθμολογία με 68 πόντους στο ενεργητικό του, έχει συνεισφέρει τα μέγιστα σε αυτή την προσπάθεια. Ειδικά πέρυσι που είχε πανηγυρίσει διπλή παρουσία στο βάθρο, στα Grand Prix του Πριγκιπάτου του Μονακό και του Αζερμπαϊτζάν.

Advertisement

Από την πλευρά της Force India, για τη συμφωνία με τον Perez μίλησε το αφεντικό της ομάδας, ο Vijay Mallya: «Ο Sergio έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία που απολαμβάνουμε τα τελευταία χρόνια. Από το 2014 όταν και εντάχθηκε στην ομάδα μας, έχει ωριμάσει οδηγικά και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο γρήγορους και πιο σταθερούς οδηγούς στο grid. Τα αποτελέσματά του μιλάνε για εκείνο, καθώς είναι ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία της Force India, με τέσσερα βάθρα στο ενεργητικό του».

Στο πλευρό του ο Μεξικανός θα έχει και το 2018 τον Esteban Ocon, παρά την έως τώρα επεισοδιακή συνύπαρξή τους.

Advertisement