Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Jules Bianchi, ένας ταλαντούχος οδηγός!

Ελλάδα 4:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jules Bianchi, ένας ταλαντούχος οδηγός!

FORMULA 1

Jules Bianchi, ένας ταλαντούχος οδηγός!

FORMULA 1

Ο άτυχος 25χρονος Γάλλος πιλότος που δίνει μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο Μie General χαίρει μεγάλης εκτίμησης για τις οδηγικές του ικανότητες στα πάντοκ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Είναι η δεύτερη χρονιά του στη F1 έχει εκκινήσει σε 34 GP, με τα χρώματα της Marussia με την οποία κατάφερε να πάρει τους πρώτους του βαθμούς (2) στο Μονακό φέτος τερματίζοντας ένατος. Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία δεδομένης της υστέρησης του μονοθεσίου που οδηγεί.

Ο Bianchi που έχει ως μάνατζερ το γιο του προέδρου της FIA, Nicolas Todt, θεωρείται από τους ειδικούς ξεχωριστό οδηγικό ταλέντο. Προτού βρεθεί στη F1 το 2012 ως δοκιμαστής των Ferrari και Force India, υπήρξε πρωταθλητής στην Ευρωπαϊκή F3 με την ART Grand Prix. Το 2011 ήταν 3ος στο GP2.

Advertisement
Advertisement

Πολλοί θεωρούσαν δεδομένο και λόγω της σχέσης των Todt με τη Ferrari πως αργά ή γρήγορα ο Bianchi θα βρίσκονταν να οδηγεί για τη Scuderia. Ο Γάλλος προέρχεται από οικογένεια με παράδοση στο motorport. Ο παππούς του Mauro ήταν πρωταθλητής στην κατηγορία GT ενώ ο θείος του Lucen έχει συμμετέχει σε 19 GP F1 ενώ ήταν και νικητής στις 24 Ώρες του Μαν το 1968.

Ο Bianchi τραυματίστηκε σοβαρότατα χτες στο Ιαπωνικό GP. Συγκεκριμένα στον 40στο γύρο εφόσον η βροχή δυνάμωνε όλοι έσπευσαν ν’ αλλάξουν ελαστικά. Ο Sutil έχασε τον έλεγχο της Sauber στο τέλος των S Curve και χτύπησε στα προστατευτικά ελαστικά στη στροφή 7.
Βγήκε κίτρινη σημαία αλλά και ο γερανός για να απομακρύνει τη Sauber. Ο Bianchi που ακολουθούσε έχασε τον έλεγχο της Marussia και έπεσε πάνω στο γερανό με το πλάι.

Advertisement

Ο οδηγός της Marussia έχασε τις αισθήσεις του από την βιαιότητα της σύγκρουσης και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο πλησιέστερο νοσοκομείο καθώς λόγω των συνθηκών (τυφώνας) δεν μπορούσε να πετάξει το ελικόπτερο. Εδώ είναι ένα μεγάλο θέμα για τους οργανωτές που επέτρεψαν τη συνέχιση του αγώνα ενώ δεν επιτρέπεται όταν δεν μπορεί να πετάξει το ιατρικό ελικόπτερο. Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι ότι δεν δόθηκε καμία τηλεοπτική εικόνα από τη σύγκρουση του Bianchi με το γερανό.

Ο 25χρονος Γάλλος υποβλήθηκε σε  εγχείρηση στο κεφάλι και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Σουζούκα. Η αναπνοή του υποστηρίζεται μηχανικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Δεν υπάρχει ακόμη επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν.

Advertisement

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ BIANCHI ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ