Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Βελτιώνεται ο Bianchi – Συνεχής ενημέρωση

Ελλάδα 3:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βελτιώνεται ο Bianchi – Συνεχής ενημέρωση

FORMULA 1

Βελτιώνεται ο Bianchi – Συνεχής ενημέρωση

FORMULA 1

Το GP Ιαπωνίας διεκόπη πρόωρα μετά το τρομακτικό ατύχημα με πρωταγωνιστή τον Jules Bianchi. Μεταφέρουμε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από τη μάχη που φέρεται να δίνει για τη ζωή του ο οδηγός της Marussia, ευχόμενοι πως θα βγει νικητής. Ήδη έκανε τα πρώτα θετικά βήματα…

Advertisement
Advertisement

 

ΤΩΝ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1) / ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
18.30
Επιτέλους ευχάριστα νέα για την πορεία αποθεραπείας του Jules Bianchi. Ο Γάλλος δεν βρίσκεται πλέον σε τεχνητό κώμα, αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη και κρίθηκε εφικτή η μεταφορά του στην πατρίδα του! Πλέον νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Νίκαιας. Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση εδώ.

Advertisement
Advertisement

—————————————————————————————

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
17.30
Ανακοίνωση σχετικά με την πορεία της υγείας του άτυχου Jules Bianchi εξέδωσε η Marussia F1. Σύμφωνα με αυτή, ο Γάλλος οδηγός που τραυματίστηκε στο Grand Prix Ιαπωνίας, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Γιοκαϊτσι, όντως σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση. Διαβάστε όλη την ανακοίνωση εδώ.

——————————————————————————————-

Advertisement

ΤΡΙΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
14.00
Με στόχο να μην επαναληφθεί ατύχημα σαν αυτό του ιαπωνικού Grand Prix που έχει φέρει τον Jules Bianchi να δίνει μάχη για τη ζωή του, η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού δημιούργησε μία επιτροπή ερευνών με πολλά «μεγάλα κεφάλια» του σπορ. Αυτή θα μελετήσει τι συνέβη και στόχος της είναι να προταθούν μέτρα που θα αποτρέψουν ανάλογα ατυχήματα στο μέλλον. Στο 10μελές πάνελ συμπεριλαμβάνονται ονόματα όπως αυτά των Ross Brawn και Stefano Domenicali. Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ.

——————————————————————————————–

Advertisement

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
17.30
«Βλέπαμε τα τελευταία χρόνια τρομακτικά ατυχήματα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό χωρίς σοβαρές συνέπειες για τους αγωνιζόμενους. Να έχουν έξοδο από την πίστα με 200 km/h και να μην τραυματίζονται. Ήταν ένα θαύμα. Δυστυχώς όμως στο άθλημα μας δεν υπάρχει 100% ασφάλεια», δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport ο Πρόεδρος της FIA, σχετικά με το ατύχημα του Jules Bianchi.
«Μία σειρά γεγονότων οδήγησαν στο ατύχημα του Jules. Θα περιμένουμε το πόρισμα της επιτροπής υπό τον Peter Wright πριν βγάλουμε τα οποιαδήποτε συμπεράσματα», προσέθεσε ο Γάλλος. Ο Wright είναι σύμβουλος της FIA με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της Formula 1, ενώ έχει διετελέσει και διευθυντής του οργανισμού Euro NCAP.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
02.00
Και οι οδηγοί του DTM θα φέρουν την Κυριακή στο Χόκενχαϊμ το αυτοκόλλητο “Forza Jules” στα κράνη τους. Εδώ βλέπετε αυτό του Timo Glock της BMW.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
20.15
Ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται σε όσους υπονόησαν ότι έδωσε εντολή στον Jules Bianchi να αναπτύξει ταχύτητα υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας, στο Grand Prix της Σουζούκα, εξέδωσε η Marussia F1. Η ομάδα υποστηρίζει ότι ο πιλότος της μείωσε την ταχύτητα του μονοθεσίου και ότι ποτέ δεν του έδωσε εντολή για να κινηθεί πιο γρήγορα στην πίστα.

Advertisement

Για να διαβάσετε την ανακοίνωση της Marussia, πατήστε ΕΔΩ.

00.10
Πριν λίγες ώρες η Marussia F1 εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την πορεία της υγείας του Jules Bianchi. Ο Γάλλος παραμένει σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση. Διαβάστε όλη την ανακοίνωση εδώ.

——————————————————————————————-

ΤΡΙΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
12.00
Συγκλονίζουν τα λόγια του Philippe Bianchi, πατέρα του άτυχου Jules: «Η κατάσταση είναι απελπιστική. Κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο, ξέρουμε πως μπορεί να είναι από το νοσοκομείο για να μας πουν πως ο Jules είναι νεκρός».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξή του πατώντας εδώ.

——————————————————————————————–

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
20.55
Τη δημιουργία μίας ομάδας ειδικών που θα κάνει προτάσεις για θέματα ασφάλειας, προανήγγειλε ο Πρόεδρος της FIA. Μιλώντας στο Radio Monte Carlo, ο Jean Todt ανέφερε ότι η σύνθεση της επιτροπής θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. «Είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη όσα δηλώνουν και σκέφτονται οι πιλότοι. Στην ομάδα ειδικών για θέματα ασφαλείας που θα υποβάλλει προτάσεις θα συμμετέχει και ένας εκπρόσωπος των οδηγών», ανέφερε ο 68χρονος Γάλλος. «Κάθε ατύχημα πιλότου με αγγίζει σε μεγάλο βαθμό. Είναι ένας από τους λόγους που έκανα την οδική ασφάλεια μίας από τις προτεραιότητές μου».

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου μίλησε και για τη σχέση του με τον Jules Bianchi: «Γνωρίζω την οικογένειά του για αρκετές δεκαετίες. Όχι τόσο καλά τους γονείς του, όσο τον ίδιο τον Jules, του οποίου είναι φίλος και μάνατζερ ο γιος μου. Δεν έχει φύγει από κοντά του στο νοσοκομείο, όπως και ο Καθηγητής Saillant, ο Πρόεδρος της ιατρικής επιτροπής της FIA. Σήμερα ο Bianchi δίνει τη δική του μάχη στην Ιαπωνία, με το ιατρικό επιτελείο και την οικογένειά του να τον στηρίζουν».

————————————————————————–

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
13.35
Διαβάστε περισσότερα για τη συνέντευξη Τύπου της FIA σχετικά με το ατύχημα του Jules Bianchi και τη συζήτηση με τον αλυτάρχη Charlie Whiting, τον επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου Jean-Charles Piette και τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας Jean Todt, πατώντας εδώ.

10.45
Το πρωτάθλημα WTCC συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο στη Σαγκάη. Οι οδηγοί όλων των ομάδων έδειξαν με αυτό τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στον Jules Bianchi, ο οποίος εξακολουθεί να παλεύει για τη ζωή του σε νοσοκομείο της Ιαπωνίας.

00.05
Σύμφωνα με τον αλυτάρχη της FIA, Charlie Whiting, εξετάζεται το ενδεχόμενο να τεθεί όριο ταχύτητας υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας, θέμα που θα θέσει στις ομάδες κατά τη συνάντησή τους σήμερα (11 Οκτωβρίου). «Είναι μάλλον καλύτερο να υπάρξει αυτόματο σύστημα που θα περιορίζει την ταχύτητα των μονοθεσίων και δεν θα εξαρτάται από τους πιλότους. Θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το αυτοκίνητο ασφαλείας, γιατί αν όλα τα μονοθέσια κινούνται με την ίδια ταχύτητα, όλοι θα διατηρούν τη θέση τους». Ο αυτόματος περιοριστής ταχύτητας θα τίθεται σε ισχύ αφού ειδοποιηθούν όλοι οι πιλότοι μέσω ασυρμάτου.

Διαβάστε αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου της FIA.

——————————————————————

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

10.30
Δηλώσεις έκανε και ο team mate του Bianchi, Max Chilton. «Δεν ξέρω πώς να εκφράσω με λόγια πόσο πολύ συντετριμμένος είμαι από αυτό που συνέβη στον Jules. Η υποστήριξη από την οικογένεια της F1 είναι απίστευτη και αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να στηρίζουμε την οικογένεια του Jules, τη δύσκολη αυτή στιγμή. Θα είναι ένα συναισθηματικά φορτισμένο τριήμερο για όλη την ομάδα, θα προσπαθήσουμε όμως να το ξεπεράσουμε, αλλά θα συνεχίσουμε να προσευχόμαστε για τον Jules».

09.50
Με ένα μονοθέσιο, αυτό του Max Chilton, θα λάβει μέρος η Marussia στο Grand Prix του Σότσι, αυτό το τριήμερο. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
«Θα αγωνιστούμε με ένα μονοθέσιο στο Σότσι, ως ένδειξη σεβασμού στον οδηγό μας Jules Bianchi, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στο Γιοκαΐτσι της Ιαπωνίας. Έχουμε ενημερώσει τους υπεύθυνους του αγώνα ότι αποσύραμε το δεύτερο μονοθέσιο. Αν και στο Σότσι βρίσκεται ο αναπληρωματικός μας πιλότος, Alexander Rossi, η ομάδα έκρινε ότι η παρουσία ενός μονοθεσίου, αυτό με τον Max Chilton, είναι η κατάλληλη κίνηση υπό τις δύσκολες συνθήκες. Το πλήρωμα του Jules ετοίμασε δεύτερο μονοθέσιο, το οποίο πέρασε τον τεχνικό έλεγχο και είναι έτοιμο να λάβει μέρος, και θα παραμείνει στο γκαράζ του όλο το τριήμερο. Ως ένδειξη συμπαράστασης στον Jules και την οικογένειά του, η ομάδα και τα μονοθέσιά της θα φέρουν το αυτοκόλλητο «#JB17», προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι ο Jules, αν και δε βρίσκεται στο Σότσι, θα “αγωνιστεί” με την Marussia F1».

00.05
«Ο Jules αγωνίζεται, όπως έχει μάθει να αγωνίζεται στη ζωή του», δήλωσε ο Philippe Bianchi, πατέρας του άτυχου πιλότου που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. «Οι καθηγητές Saillant και Frati συνεργάζονται άψογα με τους νευροχειρουργούς του νοσοκομείου. Ο Jules δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη ιατρικη φροντίδα», ανέφερε στην εφημερίδα Nice-Matin της Νίκαιας, της πόλης όπου γεννήθηκε πριν από 25 χρόνια ο πιλότος της Marussia.

———————————————————————

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
16.55
H λίστα της FIA με τους συμμετέχοντες στο GP της Ρωσίας περιλαμβάνει τον Αμερικανό Alexander Rossi, δοκμαστή της Marussia. Αν τελικά η ομάδα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει και δεύτερο μονοθέσιο, απόφαση που θα παρθεί το πρωί της Παρασκευής, θα το οδηγήσει ο Αμερικανός.

14.40
Αυστηρή κριτική για το τρομακτικό ατύχημα του Jules Bianchi στη Σουζούκα άσκησε από το Σότσι της Ρωσίας ο Sergio Perez. Ο Μεξικανός πιλότος της Force India χαρακτήρισε το συμβάν «απαρέδεκτο» και ζήτησε απαντήσεις από τη FIA για τα αίτια. «Στο μέλλον θα πρέπει να βγαίνει στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας κάθε φορά που υπάρχει γερανός για να απομακρύνει κάποιο μονοθέσιο», δήλωσε ο 24χρονος. «Ακόμη και σε στεγνή πίστα υπάρχει κίνδυνος, τόσο για τους πιλότους όσο και για τους κριτές», προσέθεσε ο Perez.

Δείτε το video με τις δηλώσεις του Perez:

11.45
Συνέντευξη Τύπου παραχωρούν αυτή την ώρα οι διοργανωτές του GP στο Σότσι. “Καταρχάς, οι σκέψεις μας βρίσκονται στον Jules και την οικογένειά του. Πάντα αναζητούμε τρόπους να βελτιώσουμε την ασφάλεια”, δήλωσε ο Richard Cregan, διεθνής σύμβουλος του Sochi Autodrom.


01.15
Aνάμεσα στους 650 κριτές για τον αγώνα της Κυριακής στο Σότσι της Ρωσίας, θα υπάρχουν και 15 έμπειροι από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Αυστραλίας (CAMS), οι οποίοι συμμετείχαν την Τετάρτη στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας.

00.10
“Η ομάδα είναι στο Σότσι, οι σκέψεις μας όμως παρέμειναν στη Σουζούκα. Ελπίζουμε και για τον Μίκαελ, επίσης”, αναφέρει η Scuderia Ferrari στο λογαριασμό της στο twitter. Δημοσιεύει και φωτογραφία από παλαιότερο Grand Prix, με τους δύο πιλότους να ανταλλάσουν χειραψία.

—————————————————————————————————————–

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
18.15
Οι προετοιμασίες για το Grand Prix του Σότσι έχουν αρχίσει και στo pit box της Marussia έχουν στήσει δύο μονοθέσια, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Το όνομα του Jules Bianchi είναι δίπλα στον αριθμό 17, όμως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ποιος πιλότος θα αντικαταστήσει τον 25χρονο Γάλλο.

00.10
Ο γνωστός νευροχειρουργός Κώστας Βλάχος μίλησε στην εκπομπή Men and Speed στα Παραπολιτικά 90,1 και στους Τάκη Τρακουσέλλη και Τάκη Πουρναράκη για τη διαχυτη αξονική βλάβη. Ακούστε ΕΔΩ τη συνέντευξη.

————————————————————————————————

ΤΡΙΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

18.00
Σχετικά με τη Διάχυτη Αξονική Βλάβη (DAI), που έχει υποστεί ο Bianchi, διαβάζουμε από την ιστοσελίδα του Dr. Παναγιώτη Νομικού, Διευθυντή Νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσηλευτικού ιδρύματος Υγεία:

Διάχυτη αξονική βλάβη (DAI – diffuse axonal injury)
Πολυάριθμες μικρές θλάσεις από σπασμένα τριχοειδή αγγεία που συμβαίνουν στη φαιά ουσία κάτω από τον εγκεφαλικό φλοιό (πολλαπλές πετεχειώδεις αιμορραγίες) αναφέρονται ως διάχυτη αξονική βλάβη. Θέσεις εντόπισης είναι η ένωση μεταξύ λευκής και φαιάς ουσίας και το ανώτερο στέλεχος, τα βασικά γάγγλια, ο θάλαμος και περιοχές κοντά στην τρίτη κοιλία. Οι αιμορραγίες μπορεί να συμβούν ως συνέπεια του εγκολεασμού, ο οποίος οδηγεί τα αγγεία σε ρήξη και επακόλουθη αιμορραγία. Οι πολλαπλές πετεχειώδεις αιμορραγίες δεν είναι πάντοτε ορατές στην αξονική και στην μαγνητική τομογραφία. Αυτός ο τύπος της κάκωσης έχει φτωχή πρόγνωση αν ο ασθενής είναι σε κωματώδη κατάσταση.

Αντιμετώπιση
Μικρές θλάσεις απαιτούν παρακολούθηση για 24-48 ώρες και συνήθως απορροφούνται πλήρως σε διάστημα 2-4 εβδομάδων. Πολλές φορές κρίνεται απαραίτητη η χορήγηση προληπτικής αντιεπιληπτικής αγωγής για μερικούς μήνες. Συνιστάται επανέλεγχος μέσω μαγνητικής τομογραφίας και ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος μετά από την πάροδο 3-6 μηνών.

Εκτεταμένες θλάσεις ενδεχομένως οδηγούν σε σημαντικό οίδημα εγκεφάλου. Καθώς το εγκεφαλικό οίδημα αποτελεί κίνδυνο για τη ζωή του ασθενούς, η αντιμετώπιση της εγκεφαλικής θλάσης αποσκοπεί στην πρόληψη της ανάπτυξής του. Ασθενείς με εγκεφαλική θλάση μπορεί να χρειαστούν στενή παρακολούθηση σε μονάδα εντατικής θεραπείας ή ακόμα και διασωλήνωση, μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και καταστολή, καθώς με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η ενδοκράνιος πίεση. Μέτρα για την αποφυγή ανάπτυξης του οιδήματος περιλαμβάνουν την αύξηση κλίσης του κορμού στις 30 μοίρες, αποτροπή υπότασης (χαμηλής αρτηριακής πίεσης), υπονατριαιμίας (ελλιπές νάτριο) και υπερκαπνίας (περίσσεια διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα). Λόγω του κινδύνου αυξημένης ενδοκράνιας πίεσης, η νευροχειρουργική παρέμβαση μπορεί να κριθεί απαραίτητη. Η πιο απλή και συχνή επέμβαση είναι η τοποθέτηση καθετήρα μέτρησης ενδοκράνιας πίεσης μέσω μικρής κρανιοανάτρησης. Σε περίπτωση περαιτέρω αύξησης της πίεσης ενδεχομένως τίθεται ο ασθενής σε βαρβιτουρικό κώμα, δηλαδή βαθειά καταστολή με βαρβιτουρικά υπό τον έλεγχο μέσω ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος. Αν και με αυτόν τον τρόπο δεν επιτυγχάνεται έλεγχος της πίεσης τότε προς αποφυγή του εγκολεασμού και του εγκεφαλικού θανάτου καταφεύγει ο νευροχειρουργός σε τεχνικές αποσυμπίεσης μέσω της χειρουργικής αφαίρεσης εκτεταμένων τμημάτων του κρανίου (κρανιεκτομές).

17.45
Ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του Jules Bianchi εξέδωσε η οικογένεια του 25χρονου Γάλλου. Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Marussia F1 Team:

«Είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή για την οικογένειά μας, όμως τα μηνύματα συμπαράστασης και αγάπης για τον Jules από κάθε γωνία του πλανήτη ήταν μία μεγάλη πηγή παρηγοριάς για εμάς. Θέλουμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας εκτίμηση.
Ο Jules παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ιατρικού κέντρου Mie στο Γιοκαΐτσι. Έχει υποστεί Διάχυτη Αξονική Βλάβη (DAI) και βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση. Το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου του παρέχει την καλύτερη φροντίδα και είμαστε ευγνώμονες για ό,τι έχουν κάνει για τον Jules από τη στιγμή του ατυχήματος.
Είμαστε επίσης ευγνώμονες για την παρουσία του Καθηγητή Gerard Saillant, Προέδρου της Ιατρικής Επιτροπής της FIA, και του Καθηγητή Alessandro Frati, νευροχειρουργού του Πανεπιστημίου La Sapienza της Ρώμης, ο οποίος ταξίδεψε στην Ιαπωνία μετά από αίτημα της Scuderia Ferrari. Έφθασαν σήμερα στο νοσοκομείο και συναντήθηκαν με το ιατρικό προσωπικό που είναι υπεύθυνο για τη φροντίδα, ώστε να ενημερωθούν πλήρως για την κλινική του κατάσταση και να συμβουλεύσουν την οικογένεια. Οι Καθηγητές Saillant και Frati αναγνωρίζουν την εξαιρετική φροντίδα που παρείχε το γενικό ιατρικό κέντρο Mie και θέλουν να ευχαριστήσουν τους Ιάπωνες συναδέλφους τους.
Το νοσοκομείο θα συνεχίσει να παρακολουθεί και να φροντίζει τον Jules και περαιτέρω ενημέρωση θα υπάρξει όταν θεωρηθεί κατάλληλη στιγμή».

14.40
Οι γονείς του Jules Bianchi αποχώρησαν από το νοσοκομείο το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ιαπωνίας), χωρίς να κάνουν κάποια δήλωση. Αναμένεται αργότερα ανακοίνωση για την πορεία της υγείας του 25χρονου Γάλλου.

12.50
Τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για τα αίτια του ατυχήματος, ζήτησε από τη FIA ο Bernie Ecclestone. “Έχουν γίνει πολλά στον τομέα της ασφάλειας. Γίνεται ένα ατύχημα και βλέπουμε τον πιλότο να λύνει τη ζώνη του και να βγαίνει από το μονοθέσιο αλωβητος. Όμως συμβαίνουν τέτοια άσχημα περιστατικά και πρέπει να μάθουμε την αιτία. Ο τραυματισμός του Bianchi ήταν ένα τρομερό σοκ για όλους μας. Οι σκέψεις μας βρίσκονται μαζί με τον Jules και την οικογένειά του”.

10.30
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο Πρόεδρος της FIA, Jean Todt, ζήτησε από το διευθυντή αγώνων της F1, Charlie Whiting, να διεξάγει επείγουσα έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος του Jules Bianchi. Η έκθεση του Whiting θα πρέπει να έχει εκδοθεί πριν τον προσεχή αγώνα στο Σότσι, την Κυριακή 12 Οκτωβρίου.

09.15
Έφθασαν στο νοσοκομείο Mie ο μάνατζερ του Bianchi, Nicolas Todt, και ο καθηγητής ορθοπεδικής, Gérard Saillant, χωρίς να κάνουν κάποια δήλωση.

00.45
Τις ευχές του στον Γάλλο πιλότο της F1 έστειλε μέσω twitter ο άσος του Ολυμπιακού, Eric Abidal. “Οι σκέψεις βρίσκονται στον Jules Bianchi. Σου στέλνω όλη μου τη δύναμη, πρωταθλητή”.

00.20 Ευθύνες στον κριτή που ανέμιζε την πράσινη σημαία στο σημείο όπου συνέβη το φριχτό ατύχημα του Jules Bianchi αποδίδει ο Alain Prost. Σύμφωνα με το βετεράνο πιλότο της F1, θα έπρεπε να υπάρχουν κίτρινες σημαίες. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

—————————————————————————————–

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

20.15 Κυκλοφόρησε video από κινητό θεατή του ιαπωνικού GP, στο οποίο καταγράφεται η σφοδρότατη σύγκρουση του μονοθεσίου του Bianchi με το γερανό. Δείτε το video ΕΔΩ.

16.40 Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της FIA, η κατάσταση της υγείας του 25χρονου Γάλλου “παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή”.

15.40
Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, ο καθηγητής Gerard Saillant μετάει αυτή την ώρα με προορισμό την Ιαπωνία και το νοσοκομείο ΜΙΕ που βρίσκεται δέκα χιλιόμετρα από την πίστα της Σουζούκα. Ίσως θυμάστε το όνομά του από την αντίστοιχη κάλυψη στο θέμα του Michael Schumacher, καθώς ο Γάλλος είναι κορυφαίος της χειρουργικής ορθοπεδικής και φυσικά στενός φίλος του Γερμανού. Όμως διατηρεί το ίδιο στενούς δεσμούς και με τον πρόεδρο της FIA, Jean Todt, που ήταν επικεφαλής της Ferrari το 1999, όταν έσπασε το πόδι του ο Schumacher και ο Saillant βρέθηκε στο πλευρό του. Τώρα η οικογένεια Todt στράφηκε ξανά προς αυτόν, βλέπετε ο γιος του προέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού, Nicolas, είναι μάνατζερ του Jules Bianchi που εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή του.

14.50
Άλλη μία εικόνα του Γερμανού που παρακολουθεί τις προσπάθειες του ιατρικού επιτελείου να απεγκλωβίσει τον άτυχο συναθλητή του από τη διαλυμένη Marussia.

14.45
Τραγική φιγούρα ο Adrian Sutil, το μονοθέσιο του οποίου ήρθε για να απομακρύνει ο γερανός. Η αντίδρασή του βλέποντας τι έχει συμβεί, τα λέει όλα…

10.30
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Marussia F1:

Σε συνέχεια του ατυχήματος του Jules Bianchi στο χθεσινό ιαπωνικό Grand Prix της Formula 1 στη Σουζούκα, η Marussia F1 εκτιμά το τεράστιο ενδιαφέρον και την υποστήριξη για τον Jules και την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Όσον αφορά την παροχή πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, θα σεβαστούμε και θα ακολουθήσουμε τις επιθυμίες της οικογένειάς του. Μαζί με τη φροντίδα προς τον Jules, θα παραμείνουν οι προτεραιότητές μας. Έτσι, ζητάμε να δείξετε υπομονή και κατανόηση όσον αφορά την ενημέρωση, η οποία θα γίνεται σε συνεργασία με το ιατρικό κέντρο Mie στο Γιοκαϊτσι, όπου νοσηλεύεται ο Jules, όταν κριθεί αναγκαίο.

Εκπρόσωποι της marussia F1 και της Scuderia Ferrari θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για να υποστηρίξουν τον Jules και την οικογένεια Bianchi“.

10.15
H ομάδα του Bianchi, Marussia, ζητά με ανακοίνωσή της υπομονή και κατανόηση από το κοινό. Αναφέρει ότι η ενημέρωση σχετικά με την πορεία της υγείας του Bianchi θα γίνεται με γνώμονα τις επιθυμίες της οικογένειάς του.

9.25
Ο δημοσιογράφος Graig Slater του βρετανικού Sky Sports μεταδίδει από το νοσοκομείο ότι ο πιλότος της Marussia αναπνέει μόνο με μηχανική υποστήριξη και δεν έχει υποβληθεί σε δεύτερη επέμβαση. Μέχρι στιγμή δεν έχει γίνει επίσημη ενημέρωση από τους θεράποντες ιατρούς.

09.10
Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο Bianchi, ο οποίος νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΜΙΕ της Ιαπωνίας.

—————————————————————————————-

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

23.20 Ρεπορτάζ του γαλλικού RMC Sport κάνει λόγο για νέα αιμορραγία που απαιτεί και νέα χειρουργική επέμβαση. Περιμένουμε λοιπόν με αγωνία σε μερικές ώρες την επίσημη ενημέρωση από τους θεράποντες ιατρούς ώστε να δούμε ποια είναι η ακριβής κατάσταση της υγείας του 25χρονου.

18.20 Ανακοίνωση από τους θεράποντες ιατρούς δεν αναμένουμε άμεσα. Η πρώτη ενημέρωση θα γίνει το πρωί της Δευτέρας, δηλαδή ξημερώματα ώρα Ελλάδας.

18.10 Συγκεχυμένες πληροφορίες από την Ιαπωνία. Τα περισσότερα ΜΜΕ κάνουν λόγω για ολοκλήρωση της επέμβασης και υποστηρίζουν πως ο Bianchi αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη.

17.35 Ο Sebastian Vettel δήλωσε: «Όλα όσα συνέβησαν στην πίστα είναι δευτερευούσης σημασίας σήμερα. Ένας από εμάς βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η πορεία της υγείας του. Ο Jules είχε ένα πολύ άσχημο ατύχημα και ευχή μας είναι να έχουμε σύντομα κάποια καλά νέα. Το να μη γνωρίζεις τι συμβαίνει είναι απαίσιο, νομίζω πως η σκέψη όλων των οδηγών είναι κοντά του. Ξέρουμε όλοι πόσο γλιστρούσε και πόσο δύσκολες ήταν οι συνθήκες στην πίστα. Ελπίζουμε για το καλύτερο».

16.55 To χτύπημα στη Marussia MR03 και κατ’ επέκταση στον Bianchi, είναι στην αριστερή πλευρά.

16.42 Η μοναδική ενημέρωση από τη Marussia, ουσιαστικά αναδημοσιεύει την ήδη γνωστή ανακοίνωση της FIA.

16.35 Η γαλλική εφημερίδα Equipe αναφέρει πως η επέμβαση ολοκληρώθηκε και πως ο Bianchi αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη. Αναμένουμε επίσημη ενημέρωση σχετικά.

16.00 Στο διαδίκτυο υπάρχει μία φωτογραφία από τις πρώτες στιγμές του ατυχήματος. Εδώ στο NewsAuto προσπαθούμε εδώ και 282 ημέρες να προσεγγίσουμε μία άλλη δοκιμασία, αυτή του Michael Schumacher, με σεβασμό. Με στόχο την ενημέρωση και όχι τα κλικ μέσω… αίματος. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα στην περίπτωση του Bianchi. Η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν θα δημοσιευτεί στη δική μας σελίδα.

15.30 Δεν υπάρχει κάποια νεότερη εξέλιξη/ενημέρωση για την πορεία της επέμβασης.

14.35 Μετά το πέρας της εγχείρησης, αναμένεται επίσημη ενημέρωση από το νοσοκομείο της Μίε.

14.22 Επίσημη ενημέρωση από τη FIA επιβεβαιώνει πως ο Bianchi έχει υποστεί βαρύ τραυματισμό στο κεφάλι και πως αυτή τη στιγμή χειρουργείται. Μετά θα μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του γενικού νοσοκομείου της Μίε.

14.18 Τα ιταλικά Autosprint και Sportmediaset υποστηρίζουν πως ο Bianchi είναι σε κώμα αλλά όχι με μηχανική υποστήριξη. Ας περιμένουμε όμως να έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση.

14.06 O πατέρας του Jules είπε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Franc e 3, πως ο γιος του αυτή τη στιγμή χειρουργείται και πως είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

14.04 Αναφερόμενος σε όσα καταλογίζουν στους οργανωτές και στη FIA ο μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Mercedes, Niki Lauda, τόνισε: “Ήταν σωστή η διαδικασία, ο αγώνας εκκίνησε υπό το αυτοκίνητο ασφαλείας, δεν έκαναν κάτι λάθος. Ξεκίνησαν με τη μέγιστη ασφάλεια. Θα μπορούσαν βέβαια να είχαν μεταθέσει την εκκίνηση για 2 ώρες νωρίτερα. Θα ήταν καλύτερα όπως αποδείχτηκε. Το ατύχημα του Sutil ήταν φυσιολογικό και αμέσως απομάκρυναν το μονοθέσιο. Αυτό έγινε γιατί ο γερανός ήταν κοντά, δυστυχώς και εδώ είναι το λάθος – παρέμεινε κοντά. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι επικίνδυνος, ας μην το ξεχνάμε αυτό και εκπλησσόμαστε μετά“.

Θυμίζουμε πως ο Lauda παραμορφώθηκε σε ατύχημα στο παλιό Νίρμπουργκρινγκ των 21.4km  σ’ έναν αγώνα που δεν ήθελε να τρέξει για λόγους ασφαλείας. Αμέσως μετά η παλιά ιστορική διαδρομή έπαψε να υπάρχει στο πρόγραμμα της F1.

13.58 Δείτε όσα κατέγραψε ο τηλεοπτικό φακός από το ατύχημα. Χαρακτηριστικές οι αντιδράσεις των κριτών όταν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης.


13.52 Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του αγωνιστικού διευθυντή της McLaren, Eric Boullier. Ο Γάλλος τόνισε: “Εκ μέρους όλων στην ομάδα, θέλω να πω ότι είμαστε σοκαρισμένοι από το ατύχημα του Jules. Η καρδιά μας είναι μαζί του, με την οικογένειά του και με όλους στη Marussia“.

13.50 “Αυτό που έχει σημασία τώρα, είναι να είναι καλά και να αναρρώσει ο Jules. Τα αγωνιστικά δεν έχουν καμία σημασία“, είπε ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff.

13.45 “Οι σκέψεις μου είναι με τον συνάδελφό μας, τον Jules. Ελπίζω σύντομα να έχουμε θετικά νέα”, είπε με τη σειρά του ο Nico Rosberg.

13.40 “Για μένα ο αγώνας σήμερα δεν έχει πια σημασία“, συμπλήρωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009.

13.30 Συγκλονισμένος από το ατύχημα είναι και ο Jenson Button: “Αυτό που έχει σημασία είναι να είναι καλά ο Jules. Οι σκέψεις μας είναι μαζί του. Ήταν τρομακτικό ατύχημα. Κάτι που εύχεσαι να μη συμβεί ποτέ. Είδα τη Marussia πίσω από τον γερανό, είχε εκτεταμένες ζημιές, πράγμα που με ξάφνιασε. Έμαθα πως χτύπησε στον γερανό“.

13.27 Η επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση της Marussia F1 Team έχει “πέσει” καθώς απ’ όλο τον κόσμο, προσπαθούν να μάθουν πως εξελίσσεται η πορεία της υγείας του Bianchi.

13.23 Ο Kevin Magnussen γράφει στο twitter:  “Οι σκέψεις μου με τον Jules και την οικογένειά του. Προσεύχομαι για εκείνον“.

13.18 Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, η ιαπωνική αστυνομία βρίσκεται στην πίστα και έχει κατάσχει ότι έχει μείνει από το μονοθέσιο της Marussia. Προφανώς θα υπάρξει έρευνα για το συμβάν.

13.15 Το trend στο twitter είναι εύλογο: #ForzaJules

13.10 O Felipe Massa δήλωσε: “Ανησυχώ πολύ τώρα που έμαθα πως χτύπησε στον γερανό. Κατά τη γνώμη μου, βιάστηκαν πολύ να αρχίσει ο αγώνας καθώς οι συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες για οδήγηση. Το ίδιο και στο τέλος, ούρλιαζα από τον ασύρματο επί πέντε γύρους πως υπήρχε υπερβολικά πολύ νερό στο οδόστρωμα. Ήταν επικίνδυνα“.

13.00 Οι αγωνιώδεις προσπάθειες του ιατρικού επιτελείου να παρέχει άμεσα την απαιτούμενη βοήθεια στον Bianchi.

12.45 Η στιγμή που απογειώθηκε το ιατρικό ελικόπτερο που όμως τελικά δεν μετέφερε τον άτυχο Γάλλο οδηγό.

12.43 Νέες δηλώσεις του Adrian Sutil για το συμβάν: “Είχα υδρολίσθηση σε εκείνη τη στροφή. Η βροχή δυνάμωνε και η ορατότητα μειωνόταν. Ένα γύρο μετά, υπό το καθεστώς κίτρινης σημαίας, ο Jules έχασε τον έλεγχο στο ίδιο σημείο. Ήταν παρόμοιο ατύχημα αλλά με διαφορετικό αποτέλεσμα. Ο γερανός είχε έρθει για να πάρει το μονοθέσιο μου και τότε συνέβησαν όλα. Έπεσε πάνω του με δύναμη, αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω. Δεν έχω περαιτέρω πληροφόρηση. Εύχομαι να είναι καλά. Στεκόμουν δίπλα από το σημείο το συμβάντος. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είναι σοβαρό”.

12.40 Ο Βετεράνος οδηγός Mika Salo που αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν στο πάνελ των αγωνοδικών, επιβεβαιώνει πως ο Bianchi φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

12.30 Όλα δείχνουν πως η κατάσταση της υγείας του Bianchi είναι κρίσιμη. Πολλά πρόσωπα των paddock, ανάμεσα τους ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari Marco Mattiacci και ο Felipe Massa, κατευθύνονται προς το νοσοκομείο.

12.10 Η MR03 έχει υποστεί ζημιές στο roll hoop που βρίσκεται πάνω από το κεφάλι του οδηγού. Η “μπανιέρα” είναι ανέπαφη αλλά έχει δεχθεί χτυπήματα. Περιγραφή που εναρμονίζεται με όσα βλέπουμε στην προηγούμενη εικόνα. Ο Γάλλος “καρφώθηκε” κάτω από τον γερανό.

12.00 Ο Bianchi βρίσκεται ήδη στο νοσοκομείο.

11.55 Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευχόμαστε για το καλύτερο. Θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη, κάθε νέο, με το γνωστό σεβασμό που δείχνει η ομάδα του NewsAuto σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις.

11.50 Πριν από σχεδόν ένα χρόνο “έφυγε” η Maria de Villota που πάλι με τη Marussia, είχε μερικούς μήνες νωρίτερα ατύχημα κάνοντας δοκιμές. Τότε είχε πέσει πάνω σε ένα φορτηγό τροφοδοσίας και είχε υποστεί εκτενή τραύματα στο κεφάλι, χάνοντας μάλιστα το ένα της μάτι.

11.31 Επίσημη ανακοίνωση από τον υπεύθυνο Τύπου της FIA, Matteo Bonciani: “Ο οδηγός δεν είχε τις αισθήσεις του. Μεταφέρεται με ασθενοφόρο καθώς το ελικόπτερο δεν μπορούσε να πετάξει με ασφάλεια υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες. Θα ακολουθήσουν ενημερώσεις, προς το παρόν δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο“.

11.20 Σοκαριστική η εικόνα που δείχνει τη Marussia κάτω από τον γερανό.

11.15 Έκδηλη η ανησυχία στα πρόσωπα όλων των οδηγών και των μελών της ομάδας, “παγωμένο” εύλογα το βάθρο.

11.10 Το ιατρικό ελικόπτερο απογειώνεται, δεν είναι όμως μέσα ο Bianchi. Μεταφέρεται στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

11.09 Επιβεβαιώνεται πως ο Sutil είναι καλά στην υγεία του. Είναι όμως σοκαρισμένος. “Ελπίζω ο Jules να είναι καλά. Βρίσκεται σε καλά χέρια. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο“, δήλωσε ο Γερμανός.

11.08 Τα μέλη της ομάδας της Marussia σπεύδουν στο ιατρικό κέντρο.

11.03 Οι πρώτες φωτογραφίες από το χώρο του ατυχήματος.

11.00 Επικρατεί πολύ μεγάλη ανησυχία στα paddock

10.56 Ο Andrian Sutil βγήκε από το μονοθέσιό του ανέπαφος αλλά υπάρχει αγωνία για τον Bianchi.

10.55 Κόκκινη σημαία. Αποφασίζεται η οριστική διακοπή του αγώνα.

10.54 Το ασθενοφόρο μπαίνει στην πίστα και κατευθύνεται στο σημείο της σύγκρουσης.

10.51 Ο Charlie Whiting, αλυτάρχης του αγώνα, αποφασίζει άμεσα την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα. Το ιατρικό αυτοκίνητο προσπερνά και τρέχει στο σημείο του συμβάντος.

10.50 Παρά το καθεστώς κίτρινης σημαίας, υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες ο Jules Bianchi χάνει τον έλεγχο της Marussia στο ίδιο σημείο και πέφτει πάνω στο γερανό!

10.49 Ο Sutil χάνει τον έλεγχο της Sauber στη στροφή 7, στον 42ο γύρο. Οι κριτές της πίστας και ένας γερανός σπεύδουν για να απομακρύνουν το μονοθέσιο του Γερμανού.