Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Hamilton: Δε θέλω να ξαναζήσω τέτοια εμπειρία!

Ελλάδα 0:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hamilton: Δε θέλω να ξαναζήσω τέτοια εμπειρία!

FORMULA 1

Hamilton: Δε θέλω να ξαναζήσω τέτοια εμπειρία!

FORMULA 1

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes εκκινούσε από την δεύτερη θέση στο Ισπανικό Grand Prix έχοντας κάποιες ελπίδες ακόμη και για βάθρο. Τελικά τερμάτισε εκτός βαθμών μετά από ένα εφιαλτικό αγώνα. Του Τ. Πουρναράκη

Advertisement
Advertisement

Ο Χάμιλτον το Σάββατο το απόγευμα τόνιζε πως το μονοθέσιο του δεν έχει καλή ισορροπία και πως είναι πελαγωμένος με το set – up.

Την Κυριακή τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ άσχημα για τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2008: «Δε θέλω να ξαναζήσω τέτοια εμπειρία. Ήταν ένα δύσκολο απόγευμα και δε μ’ ευχαριστεί να το θυμάμαι. Αλλάξαμε στρατηγική σε 4 πιτ στοπ αλλά δεν είχα πρόσφυση και ισορροπία κρατήματος δεν κατορθώσαμε σε καμία περίπτωση να κάνουμε τα λάστιχα να δουλέψουν. Ξέρω πως όλοι στην ομάδα προσπαθούν για να βελτιωθούμε και είναι απαραίτητο να διατηρήσω θετική προσέγγιση».

Από την πλευρά του ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Ρος Μπρον πρόσθεσε: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο απόγευμα και σε σχέση με την απόδοσή μας στις δοκιμές απογοητευτικό. Ο Ρόσμπεργκ έκανε εξαιρετική δουλειά στη διαχείριση των ελαστικών και με 3 πιτ στοπ κατάφερε να τερματίσει σε μια θέση που αντικατοπτρίζει τη σημερινή δυναμική μας σε πίστες όπως η χθεσινή. Ο Χάμιλτον δεν είχε καλό στήσιμο και αυτό δυσκόλεψε μια οριακή κατάσταση και τον υποχρέωσε σε 4 πιτ στοπ. Πρέπει να βρούμε το λόγο που υστερούσε σε ρυθμό αγώνα και να το διορθώσουμε».

Advertisement
Advertisement

Επόμενος αγώνας το GP του Μονακό στις 26/5. Εκεί τα Mercedes αν έχουν παρόμοια επίδοση στις δοκιμές δεν είναι απίθανο να πάνε καλά αγώνα καθότι τα προσπεράσματα είναι εξαιρετικά δύσκολα στους στενούς δρόμους του πριγκιπάτου.

Εις μάτην προσπάθησε ο Χάμιλτον να κρατήσει πίσω του ταχύτερους συνδυασμούς όπως η Ferrari και η Lotus. Mάλιστα σε κάποια στιγμή του αγώνα ακούστηκε στην ενδοεπικοινωνία με την ομάδα να αυτοσαρκάζεται: «Παιδιά μας πέρασε και η Williams».