Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το σύστημα Sensus της Volvo βασίζεται στη Google

Ελλάδα 9:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το σύστημα Sensus της Volvo βασίζεται στη Google

ΝΕΑ

Το σύστημα Sensus της Volvo βασίζεται στη Google

ΝΕΑ

Το σύστημα ψυχαγωγίας Sensus της επόμενης γενιάς της Volvo βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android. Έτσι, θα περιλαμβάνει πολλές και κυρίως πολύτιμες υπηρεσίες της Google, όπως τις φωνητικές εντολές της, το Play Store όπως επίσης και τους χάρτες της. Καθόλου άσχημα, τι λέτε;

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Δεδομένου ότι η Sensus θα λειτουργεί στο Android, οι μελλοντικές εφαρμογές καθώς και οι ενημερώσεις λογισμικού θα είναι διαθέσιμες σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας στη σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία να προσφέρει στους πελάτες της καλύτερες πληροφορίες και υπηρεσίες πρόβλεψης.

Η προσέλκυση υπηρεσιών Google στα αυτοκίνητα της Volvo θα επιταχύνει την καινοτομία στη συνδεσιμότητα και θα ενισχύσει παράλληλα την ανάπτυξη εφαρμογών και συναφών υπηρεσιών“, δήλωσε ο Henrik Green, VP VP της R&D. “Σύντομα, οι οδηγοί της Volvo θα έχουν άμεση πρόσβαση σε χιλιάδες εφαρμογές στο αυτοκίνητο που διευκολύνουν την καθημερινή τους ζωή αλλά ταυτόχρονα θα βιώσουν μια ευχάριστη εμπειρία σε επίπεδο συνδεσιμότητας στο αυτοκίνητο“.

Advertisement
Advertisement

Με το Google Assistant, οι οδηγοί της Volvo θα μπορούν να ελέγχουν τις λειτουργίες του αυτοκινήτου όπως είναι ο κλιματισμός και επίσης να χρησιμοποιούν εφαρμογές για την αναπαραγωγή μουσικής και την αποστολή μηνυμάτων. Δεδομένου ότι αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό φωνητικής διεπαφής, θα βοηθήσει τους οδηγούς να κρατήσουν τα μάτια τους στο δρόμο δίχως να αποσπάται η προσοχή τους. Εν τω μεταξύ, οι χάρτες Google θα παρέχουν στους χρήστες ανανεωμένα δεδομένα χάρτη και κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, ενώ παράλληλα θα προτείνουν εναλλακτικές διαδρομές. Ωστόσο, η πλήρης υλοποίηση απέχει μόλις δύο έτη, κάτι που θα συμβεί όταν το νέο σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας της Volvo ενταχθεί στην πλατφόρμα Android της Google.