Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lamborghini: Συνεχίζει με τους ατμοσφαιρικούς V10 & V12

Ελλάδα 10:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lamborghini: Συνεχίζει με τους ατμοσφαιρικούς V10 & V12

ΝΕΑ

Lamborghini: Συνεχίζει με τους ατμοσφαιρικούς V10 & V12

ΝΕΑ

Η εταιρεία από την Sant’Agata, όπως είναι γνωστό, έχει μεγάλη παράδοση στη χρήση των ατμοσφαιρικών κινητήρων V10 και V12, κάτι που μαρτυρά και η 350 GTV του 1963. Επομένως, είναι λογικό για τους ανθρώπους της Lamborghini να διατηρούν ακόμη την συγκεκριμένη φιλοσοφία στην γκάμα των μοντέλων τους και να μην είναι ακόμη έτοιμοι να αλλάξουν στρατόπεδο.

Advertisement
Advertisement

Tου ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ανάπτυξης της εταιρείας, Maurizio Reggiani, τα ατμοσφαιρικά σύνολα V10 και V12, που εφοδιάζουν την Huracan και Aventador, θα παραμείνουν στη σειρά για όσο το δυνατόν περισσότερο, καθώς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι ενός supercar.

Μέχρι τώρα η Lamborghini ήταν ένας από τους ελάχιστους κατασκευαστές που αντιστεκόταν στα υπερτροφοδοτούμενα ή στα υβριδικής τεχνολογίας σύνολα. Το πρώτο μοντέλο που θα «σπάσει» την δεκαετιών παράδοση θα είναι το νέο SUV Urus, το οποίο θα διατίθεται τόσο με turbo, όσο και με plug-in hybrid κινητήρα. Πολύ πιθανόν τα ίδια σύνολα να τοποθετηθούν αργότερα και στα υπόλοιπα μοντέλα, ανάλογα τις τάσεις της εποχής και την στρατηγική της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Αναφορικά με το επερχόμενο Urus, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στις 4 Δεκεμβρίου, o Reggiani δήλωσε ότι η υβριδική τεχνολογία με τις συστοιχίες μπαταριών και το επιπλέον βάρος που δίνουν στο αμάξωμα, δεν είναι τόσο σημαντικά θέματα, καθώς δεν αφορούν μοντέλο της κατηγορίας των supercars.