Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Και η Lamborghini μπαίνει στους αγώνες

Ελλάδα 22:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και η Lamborghini μπαίνει στους αγώνες

Car Gadget

Και η Lamborghini μπαίνει στους αγώνες

Car Gadget

Από πάντα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούσαν να παίρνουν μέρος στα δημοφιλέστερα σπορ για να προωθήσουν το όνομά τους. Η Lamborghini αποφάσισε τώρα να κάνει μία λίγο πιο τολμηρή κίνηση.

Advertisement
Advertisement

Αρκετές εταιρείες αυτοκινήτων ανά τα χρόνια, έχουν λάβει μέρος σε αγώνες ταχύτητας, όπως Formula 1, WEC και WRC. Αλλά υπάρχει πληθώρα τρόπων, ώστε μία μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία όπως η Lamborghini να μπει σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Η ιταλική μάρκα από τη Sant’Agata Bolognese αποφάσισε να μπει σε ένα πολύ ιδιαίτερο σπορ, το padel. Για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι μία διαφορετική μορφή τένις με μικρότερες ρακέτες, κλειστούς χώρους και διαφορετικούς κανονισμούς.

Το padel εφευρέθηκε στο Μεξικό στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα, σε σημείο που σήμερα έχει κέρδη περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Advertisement
Advertisement

Βλέποντας την επιτυχία του, η Lamborghini αποφάσισε να συμμετάσχει. Πριν λίγες μέρες, εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας ότι ξεκινάει την κατασκευή ρακετών padel για τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου.

Για να πετύχει σε έναν νέο και τόσο διαφορετικό τομέα, η ιταλική εταιρεία έκλεισε συμφωνία με την ειδική στο χώρο Babolat. Η ρακέτα που θα κατασκευάζουν από κοινού θα ονομάζεται BL001 και θα παράγεται στο εργοστάσιο στη Sant’Agata Bolognese, από όπου βγαίνουν και τα μοντέλα της Lamborghini.

Από άποψη ντιζάιν, οι ρακέτες της ιταλικής μάρκας δε θα διαφέρουν σημαντικά από άλλες. Ωστόσο, το πλαίσιο (περίβλημα) θα είναι εμπνευσμένο από αυτά των super sport μοντέλων της, συνεπώς θα είναι πολύ στιβαρό. Όπως λέμε και στα αυτοκίνητα, άκαμπτο.

Advertisement

Η Babolat και η Lamborghini πρόκειται να κατασκευάσουν μόλις 50 ρακέτες BL001, με την τιμή να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα. Πάντως, θα διατεθούν σε πολλά χρώματα, ενώ τα επόμενα χρόνια αναμένουμε δύο ακόμα, τις BL002 και BL003, που θα κατασκευάζονται στην Ισπανία από τη Babolat.