Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πολύ σπάνια στέισον Lamborghini (+video)

Ελλάδα 21:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πολύ σπάνια στέισον Lamborghini (+video)

ΝΕΑ

Η πολύ σπάνια στέισον Lamborghini (+video)

ΝΕΑ

Όταν διαβάζεις τις λέξεις station wagon και Lamborghini μαζί, αυτόματα καταλαβαίνεις ότι πρέπει να μιλάμε για ένα πολύ ιδιαίτερο αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Και είναι αλήθεια. Διότι ορισμένοι μπορεί να μην γνώριζαν καν την ύπαρξη της Lamborghini LM002. Η συγκεκριμένη ανήκε στην οικογένεια του Σουλτάνου του Μπρουνέι η οποία είχε ξοδέψει δισεκατομμύρια για την αγορά σπάνιων αυτοκινήτων.

Αυτή η πολύ ξεχωριστή LM002 είναι ένα από αυτά, καθώς κάποτε ήταν pickup και μετατράπηκε σε station wagon. Πιστεύεται ότι κατασκευάστηκαν μόλις τρεις, αλλά η μοναδική που πήρε την έγκριση της Lamborghini ήταν η συγκεκριμένη.

Την μετατροπή ανέλαβε ο Salvatore Diomante, ο διευθυντής του εργοστασίου της αποτυχημένης αυτοκινητοβιομηχανίας της δεκαετίας του ’60, Bizzarrini. Η μετατροπή από pickup σε station την έκανε μισό τόνο βαρύτερη, συνεπώς το συνολικό της βάρος ανέρχεται στους 3 τόνους. Μέρος του βάρους είναι και ο V12 ο οποίος έχει παρθεί από την Countach.

Advertisement
Advertisement

Πάντως, η κανονική Lamborghini LM002 είναι από μόνη της σπάνια, αφού μόλις 300 μονάδες βγήκαν από το ιταλικό εργοστάσιο μεταξύ 1986 και 1993. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε μία LM002 station wagon που ανήκει στην αντιπροσωπεία της Motikon.

Όσο παράδοξο αυτοκίνητο και αν είναι σχεδιαστικά, αυτή η LM002 του 1989 βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, καθώς έχει διανύσει κάτι λιγότερο από 10.000 χιλιόμετρα.

Ο Σουλτάνος του Μπρουνέι την οδήγησε για περίπου 1.700 χιλιόμετρα, πριν την αγοράσει ο πρώην CEO των BMW και VW. Τελικά, άλλαξε χέρια ακόμα μία φορά, όταν την απέκτησε μία Σουηδή για να πραγματοποιεί καθημερινές μετακινήσεις.

Advertisement

Πρόκειται για μία Lamborghini με ευρύχωρο εσωτερικό, καθώς εκεί βρίσκουμε τρία καθίσματα επιβατών (πλην των δύο μπροστά) και τρία καναπεδάκια.

Δυστυχώς, δεν έχει γνωστοποιηθεί το κόστος της αγοράς από την αντιπροσωπεία της Motikon, εάν θέλει κάποιος να την αποκτήσει, ούτε εάν πωλείται γενικά.

Advertisement

Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει πρώτα ο CEO, Filip Larsson να της αλλάξει λάστιχα και αυτό πρόκειται να του κοστίσει… 54.000 δολάρια! Την λες και ασύμφορη.