Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κινητήρας με 4 turbo για την Hennessey Venom F5 των 480 km/h

Ελλάδα 17:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κινητήρας με 4 turbo για την Hennessey Venom F5 των 480 km/h

ΝΕΑ

Κινητήρας με 4 turbo για την Hennessey Venom F5 των 480 km/h

ΝΕΑ

Η νέα δημιουργία της Hennessey έχει βάλει σαν στόχο τα 480 km/h και για να πετύχει κάτι τέτοιο η εταιρία εξετάζει την πιθανότητα εφοδιασμού του κινητήρα του με 4 υπερτροφοδότες.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η Venom GT έχει καταγραφεί ως ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί όμως ο ιδρυτής της Hennessey, John Hennessey θέλει να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ.

Η Venom GT είχε ένα V8 twin turbo κινητήρα 7.0 λίτρων με απόδοση 1.451 ίππων. Οι υψηλοί στόχοι της νέας έκδοσης F5 δημιουργούν την ανάγκη για κάτι ακόμα πιο δυνατό. Έτσι η εταιρία αποφάσισε την εκ νέου εξέλιξη ενός εντελώς καινούργιου V8 με μεγαλύτερη χωρητικότητα 8.0 λίτρων αλλά και υψηλότερη ισχύ που σύμφωνα με τον Hennessey θα φθάνει του 1.600 ίππους. Ο ίδιος αποκάλυψε μάλιστα πως υπάρχουν σκέψεις για την χρήση τεσσάρων, αντί για δύο, turbo. Η τελική απόφαση θα παρθεί μετά τις κατάλληλες δοκιμές και τα στοιχεία που θα προκύψουν σχετικά με τα δεδομένα απόδοσης που μπορούν να δώσουν οι δύο εναλλακτικές.

Ο λόγος για την ανάγκη μιας τόσο υψηλής απόδοσης είναι πως η Hennessey έχει βάλει σαν στόχο της F5 το φράγμα των 480 Km/h που η Koenigsegg ισχυρίζεται πως μπορεί να φθάσει με την Agera RS.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο επιθυμία του Hennessey είναι η F5 να μην εξαντλεί όλη την δυναμική της στην ευθεία αλλά να έχει τα κατάλληλα οδηγικά χαρίσματα που αντιστοιχούν σε ένα Hypercar. Η παραγωγή της F5 θα περιοριστεί στις 24 μονάδες από τις οποίες οι 12 έχουν ήδη πωληθεί, με το κόστος κάθε αυτοκινήτου να υπολογίζεται στα 1.6 εκατομμύρια δολάρια.

Hennessey-Venom-F5-49876543harpi640