Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο hypercar με τελική 437 χλμ./ώρα βγαίνει στο σφυρί;

Ελλάδα 16:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο hypercar με τελική 437 χλμ./ώρα βγαίνει στο σφυρί;

ΝΕΑ

Ποιο hypercar με τελική 437 χλμ./ώρα βγαίνει στο σφυρί;

ΝΕΑ

Ένα πολύ σπάνιο και σίγουρα πάρα πολύ γρήγορο hypercar από την Αμερική είναι έτοιμο να αλλάξει ιδιοκτήτη.

Advertisement
Advertisement

Η μάχη του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στον κόσμο τα τελευταία χρόνια ήταν υπόθεση των Ευρωπαίων κατασκευαστών όπως η Bugatti, η Koenigsegg και η McLaren. Στο παιχνίδι ωστόσο αυτής της άτυπης κόντρας έχει μπει το τελευταίο διάστημα και η Hennessey από τις ΗΠΑ η οποία με το Venom F5 αμφισβήτησε στα ίσια την κυριαρχία των Ευρωπαίων.

Η Hennessey είχε ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσει μόλις 24 αυτοκίνητα και ήδη τα 22 από αυτά έχουν κατασκευαστεί και πουληθεί σε πελάτες. Το αυτοκίνητο νούμερο 2 που βγήκε από το εργοστάσιο της Hennessey στο Ντιτρόιτ ωστόσο βρίσκεται πλέον σε διαδικασία δημοπρασίας και όσοι δεν πρόλαβαν να παραγγείλουν ένα από τα θαύματα της αμερικανικής κουλτούρας αυτοκινήτου, τώρα είναι η μεγάλη τους ευκαιρία.

Advertisement
Advertisement

Η Hennessey Venom F5 τάραξε τα νερά όταν στην πρώτη της δοκιμή κατάφερε να σημειώσει τελική ταχύτητα 437 χλμ./ώρα. Θεωρητικά, το αυτοκίνητο είναι ικανό να φτάσει τα 528 χλμ./ώρα και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας John Hennessey έχει δηλώσει πως στόχος είναι το ρεκόρ των 500 χλμ./ώρα. Το Venom F5 είναι εξοπλισμένο με έναν V8 κινητήρα 6.6 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια δύο τούρμπο αποδίδει 1.817 ίππους και 2.192 Nm ροπής.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο της δοκιμής έχει στο οδόμετρό του μόλις 368 χιλιόμετρα και πωλήθηκε με πλήρες πακέτο εξοπλισμού στην τιμή των 2.295.000 ευρώ. Οι άνθρωποι της δημοπρασίας (Amelia Island) έχουν εκτιμήσει ότι το αυτοκίνητο θα φτάσει περίπου τα 1,1 με 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement

Η δημοπρασία του ακραίου Venom F5.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα πέντε πιο ισχυρά hypercars με θερμικό κινητήρα (+video)
Το Dodge Challenger της Hennessey μυρίζει μπαρούτι (+video)
O «Εξορκιστής» της Hennessey προκαλεί τρόμο! (+video)