Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η μεγαλύτερη συλλογή Ford στο σφυρί

Ελλάδα 15:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η μεγαλύτερη συλλογή Ford στο σφυρί

ΝΕΑ

Η μεγαλύτερη συλλογή Ford στο σφυρί

ΝΕΑ

Χαράς ευαγγέλια για τους φίλους του κλασικού αυτοκινήτου και ειδικότερα της Ford είναι η δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο στην Ολλανδία κατά την οποία θα βγουν στο σφυρί περισσότερα από 200 ιστορικά οχήματα της μπλε οβάλ εταιρίας. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Αυτό το τεράστιο κομμάτι της ιστορίας της Ford είναι ουσιαστικά τα αυτοκίνητα που εκτίθενται στο μουσείο Den Hartogh που βρίσκεται λίγο έξω από το Amsterdam της Ολλανδίας. Η συλλογή ανήκει σε έναν μόνον άνθρωπο, τον Piet den Hartogh, ο οποίος πιστεύεται ότι κατέχει και το σχετικό ρεκόρ και βρίσκεται φυσικά πίσω και από το ομώνυμο μουσείο.

Στην συλλογή περιλαμβάνονται περισσότερα από 200 Ford αλλά και Lincoln αυτοκίνητα με μεγάλο ενδιαφέρον και για τους φίλους της μοτοσυκλέτας αφού στο σφυρί θα βγουν και περίπου 50 κλασικές μοτοσυκλέτες Ευρωπαίων κατασκευαστών.

Ο Piet den Hartogh ξεκίνησε να μαζεύει συλλέγει αυτοκίνητα το 1956 όταν και αγόρασε το πρώτο του Ford και σήμερα θα βρείτε στο μουσείο κάθε λογής κλασικά Ford, σε άψογη κατάσταση, από το Model A του 1903 και έπειτα. Πέρα από αυτοκίνητα, στη συλλογή θα βρείτε ελαφριά φορτηγά, ακόμη και αυτοκινούμενα και πυροσβεστικά με το σήμα της Ford αφού ο den Hartogh είχε βάλει σαν στόχο να τα κάνει όλα δικά του!

Advertisement
Advertisement

Η οικογένεια den Hartogh αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να κλείσει το μουσείο, που άνοιξε την 10ετία του 1990 και το μεγάλο εγχείρημα για την πώλησή τους θα αναλάβει ο οίκος Bonhams στις 23 Ιουνίου σε μια δημοπρασία που θα κρατήσει όλη μέρα. Όσοι πιστοί προσέλθετε.

ford-classics-640