ΝΕΑ

Προ των πυλών μια νέα έκδοση της Ford Mustang

Ελλάδα 17:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προ των πυλών μια νέα έκδοση της Ford Mustang

ΝΕΑ

Προ των πυλών μια νέα έκδοση της Ford Mustang

ΝΕΑ

Εφέτος, συμπληρώνονται 60 χρόνια από την παρουσίαση της Mustang και τα στελέχη της Ford ανακοίνωσαν ότι οι εορτασμοί για την επέτειο θα περιλαμβάνουν και μια καινούργια προσθήκη στην γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

Το 2024 θα μείνει στην ιστορία της Ford τόσο για την παρουσίαση των νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της όσο και για τη συμπλήρωση εξήντα ετών από την εμφάνιση της Mustang στο παγκόσμιο αυτοκινητικό προσκήνιο. Του pony car το οποίο θα δημιουργούσε μια νέα κατηγορία οχημάτων και μια ιδιαίτερη αυτοκινητική κουλτούρα για τους Αμερικανούς.

Οι άνθρωποι της εταιρείας διοργάνωσαν μια πρώτη εκδήλωση στον πλαίσιο εορτασμών για την επέτειο. Σε αυτή μίλησε ο Ματ Σίμπσον, (Matt Simpson), επικεφαλής του τμήματος Ford Performance Enthusiast Vehicles. Η εταιρεία δημοσίευσε μια φωτογραφία ενός καλυμμένου οχήματος η οποία σκοπίμως είναι σχετικά θολή.

Ο Σίμπσον αναφέρθηκε σε αυτό και περιέγραψε απλώς περί τίνος πρόκειται. Όπως είπε: «Θα πρόκειται για μια νέα προσθήκη στην γκάμα της Mustang. Δεν θα παραμείνουμε μόνο σε αυτή, συνεχίζουμε να επεκτείνουμε την οικογένειά της. Η Mustang, πάντα αντιπροσώπευε ένα όχημα που προσφέρει τη χαρά της οδήγησης. (Η νέα έκδοση) θα είναι μια εκπληκτική προσθήκη σε αυτή και ανυπομονούμε να δείξουμε περισσότερα γι’ αυτή», κατέληξε.

Shelby American Ford Mustang Super Snake, 2024.
Advertisement
Advertisement

Αυτή η δήλωσή του δημιουργεί ακόμα περισσότερες ερωτήσεις. Για παράδειγμα, το συγκεκριμένο καινούργιο αυτοκίνητο θα έχει θερμικό κινητήρα ή θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο; Μένει να δούμε στη συνέχεια περί τίνος θα πρόκειται.

Ο Σίμπσον αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνουν στη Ford για να διατηρήσουν αλλά και να επεκτείνουν την φήμη της Mustang στην εποχή μας. Πρόσφατα παρουσίασε τη Shelby American Ford Mustang Super Snake η οποία διακρίνεται για την εμφάνισή της και για τις επιδόσεις της.

Αυτή θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδοχές αναφορικά με την ισχύ της. Είτε με 487 ίππους είτε με περισσότερους από 840 ίππους, στην κορυφαία. Η τελευταία έχει χαρακτήρα ενός supercar και σαφώς ξεφεύγει από αυτόν του sports car, πόσο μάλλον ενός pony car.

Advertisement

Με τα παραπάνω ως δεδομένο, δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν η καινούργια έκδοση του μοντέλου που πρόκειται να δημιουργήσει εντός του έτους και να παρουσιάσει το 2025 θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο supercar της Ford.