Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αν δεν σας αρέσουν τα ηλεκτρικά, μην τα αγοράζετε!

Ελλάδα 22:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αν δεν σας αρέσουν τα ηλεκτρικά, μην τα αγοράζετε!

ΝΕΑ

Αν δεν σας αρέσουν τα ηλεκτρικά, μην τα αγοράζετε!

ΝΕΑ

Ο πρόεδρος της Ford δήλωσε ότι δεν είναι σωστό να πιέζονται οι καταναλωτές με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Πολλά ακούγονται για την βιαστική μετάβαση στα ηλεκτρικά και τα φετινά μαντάτα με τις πεσμένες πωλήσεις το επιβεβαιώνουν. Και κάποια μεγάλα στελέχη αρχίζουν να βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα.

Ο πρόεδρος της Ford Motor Company δίνει έμφαση στη ζήτηση των καταναλωτών για τη μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, υπογραμμίζοντας τις μεγάλες προκλήσεις που υπάρχουν σε διάφορα επίπεδα.

Απαντώντας στις ανησυχίες σχετικά με τις αυτοκινητοβιομηχανίες που πιέζουν τους καταναλωτές για ηλεκτρικά οχήματα, ο Bill Ford, δισέγγονος του Henry Ford, διαβεβαιώνει ότι η στροφή προς την ηλεκτρική ενέργεια θα εξελιχθεί σταδιακά, καθοδηγούμενη κυρίως από τις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Advertisement
Advertisement

“Δεν επιβάλλουμε τίποτα σε κανέναν”, δήλωσε το 66χρονο στέλεχος, όπως αναφέρει το Reuters, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της Ford να ευθυγραμμιστεί με τις επιθυμίες των καταναλωτών.

Η στάση της Ford υποστηρίζεται και από τις πρόσφατες προϊοντικές ανακοινώσεις της εταιρείας.

Τον Απρίλιο παρουσιάστηκαν οι βελτιώσεις για την ηλεκτρική Mustang Mach-E μαζί με ένα ειδικό πακέτο 60th Anniversary που διατίθεται αποκλειστικά για τις V8-κίνητες εκδόσεις της παραδοσιακής Mustang.

Advertisement

Σε αντίθεση με ορισμένους ανταγωνιστές, η Ford απέφυγε να δεσμευτεί εξ ολοκλήρου στην ηλεκτρική κίνηση, αναγνωρίζοντας τη βραδύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των πωλήσεων EV και το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα υβριδικά οχήματα.

Αυτή η στρατηγική διαφοροποίηση τοποθετεί τη Ford σε πλεονεκτική θέση για να αντιμετωπίσει τις αβεβαιότητες της αγοράς μέχρι να προκύψει μια σαφέστερη μετάβαση στα ηλεκτρικά.

Advertisement

Ωστόσο, ο ρυθμός αυτής της μετάβασης δεν καθορίζεται αποκλειστικά από τη ζήτηση των καταναλωτών.

Ο Bill Ford αναγνωρίζει τον αντίκτυπο των πολιτικών εξελίξεων, ιδίως με το ενδεχόμενο εκλογής του Τραμπ στις ΗΠΑ.

Αυτή η αβεβαιότητα περιπλέκει τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες χρειάζονται σταθερά πλαίσια για να καθοδηγούν τις στρατηγικές αποφάσεις και τις επενδύσεις.

Advertisement