Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H ηλεκτρική Porsche θα λέγεται Taycan (video)

Ελλάδα 18:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H ηλεκτρική Porsche θα λέγεται Taycan (video)

ΝΕΑ

H ηλεκτρική Porsche θα λέγεται Taycan (video)

ΝΕΑ

Στο περιθώριο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 70 ετών ιστορίας, η Porsche μοιράστηκε πολλά και ενδιαφέροντα. Εκτός από την παρουσίαση της εντυπωσιακής 911 Speedster Concept (δείτε τη πατώντας εδώ), αποκάλυψε και το όνομα που θα έχει η Mission E όταν θα μπει στην παραγωγή. Το όνομα αυτής λοιπόν… Taycan!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Όπου… Taycan, βάλτε «νεαρό άλογο». Συνειρμός λογικός μιας και «νεαρή» είναι και η συγκεκριμένη τεχνολογία αφού θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής μάρκας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche, Oliver Blume, αποκάλυψε επίσης πως το εν λόγω μοντέλο θα παίρνει ώθηση από δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυασμένης ισχύος άνω των 600 PS. Τα 0-100 ια έρχονται σε μόλις 3.5 δευτερόλεπτα ενώ τα 0-200 σε λιγότερα από δώδεκα δευτερόλεπτα!

Advertisement
Advertisement

Όσο για την αυτονομία, παρά τις επιδόσεις, η Porsche κάνει λόγο για 500 χιλιόμετρα! Το πιο εντυπωσιακό είναι πως σύμφωνα με τον Blume, μόνο τέσσερα λεπτά φόρτισης των μπαταριών θα είναι αρκετά για να καλύψει η Taycan 100 χιλιόμετρα!

Παράλληλα, γνωστοποιήθηκαν και κάποιοι ακόμα αριθμοί με ενδιαφέρον. Εκτιμάται πως για το μοντέλο αυτό (αλλά και τις ενδεχόμενες παραλλαγές του) η επένδυση από πλευράς Porsche θα ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια ενώ θα δημιουργηθούν 1.200 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο του Ζούφενχαουζεν.

Περισσότερα στο video που ακολουθεί…

Advertisement