Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche Cayenne GTS αποκτά περισσότερη ισχύ

Ελλάδα 22:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Porsche Cayenne GTS αποκτά περισσότερη ισχύ

ΝΕΑ

Η Porsche Cayenne GTS αποκτά περισσότερη ισχύ

ΝΕΑ

Η Porsche ανεβάζει ακόμη ψηλότερα την γκάμα της Cayenne και συγκεκριμένα της GTS με μια αύξηση ισχύος κατά 40 ίππους φτάνοντας συνολικά τους 500.

Advertisement
Advertisement

Η Cayenne GTS αναβαθμίστηκε για το 2024, αποκτώντας το πακέτο από την Cayenne Turbo GT (που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ), βελτιωμένο στάνταρ εξοπλισμό και μια σειρά από αλλαγές στο εξωτερικό σχεδιασμό.

Στην καρδιά της αναβαθμισμένης Cayenne GTS βρίσκεται ένας V8 twin-turbo με 500 ίππους που προσφέρει συναρπαστικές επιδόσεις τόσο στο δρόμο όσο και εκτός δρόμου.

Σε συνδυασμό με τα συστήματα πλαισίου με γνώμονα τις επιδόσεις, όπως η προσαρμοστική αερανάρτηση, η ενεργητική διαχείριση της ανάρτησης PASM και το Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus), η Cayenne GTS προσφέρει το κάτι παραπάνω από τις πιο ταπεινές της εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας V8, που αναπτύχθηκε και κατασκευάζεται στο Zuffenhausen, έχει υποστεί εκτεταμένη τεχνική τελειοποίηση, με αποτέλεσμα την αύξηση της ισχύος (κατά 40 ίππους) και της ροπής (κατά 40 Nm) φτάνοντας τους 500 ίππους και τα 660 Nm.

Σε συνδυασμό με το αναθεωρημένο οκτατάχυτο κιβώτιο Tiptronic S, η Cayenne GTS ολοκληρώνει την διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,4 δευτερόλεπτα και αγγίζει την τελική ταχύτητα των 275 χλμ./ώρα.

Εκτός από τις εξαιρετικές επιδόσεις της, η Cayenne GTS διαθέτει μια ξεχωριστή σχεδίαση που την κάνει να ξεχωρίζει. Τα χαρακτηριστικά στιλιστικά στοιχεία GTS, όπως η μαύρη επιγραφή “GTS”, τα σκούρα φιμέ φωτιστικά σώματα και πίσω φώτα και οι κόκκινες δαγκάνες φρένων, αναδεικνύουν τη σπορ καταγωγή του.

Advertisement

Στο εσωτερικό, το GTS αποπνέει πολυτέλεια και σπορτίφ, με χαρακτηριστικά όπως το θερμαινόμενο σπορ τιμόνι GT, τις επενδύσεις Race-Tex και τα ειδικά πακέτα εσωτερικού για το GTS σε Carmine Red ή Slate Grey Neo.

Τα νέα μοντέλα GTS προσφέρουν επίσης μια βελτιωμένη εμπειρία οδήγησης, με χαρακτηριστικά όπως ο φωτισμός περιβάλλοντος, ένα σύστημα ήχου surround Bose και το Porsche Driver Experience με κυρτό ψηφιακό πίνακα οργάνων και προαιρετική οθόνη συνοδηγού.

Advertisement

Για όσους αναζητούν την απόλυτη απόδοση και αποκλειστικότητα, η Cayenne GTS Coupé προσφέρει πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως σταθερή πανοραμική γυάλινη οροφή και προσαρμοζόμενη πίσω αεροτομή. Τα προαιρετικά σπορ πακέτα ενισχύουν περαιτέρω τη δυναμική αίσθηση του Coupé, μειώνοντας το βάρος και βελτιστοποιώντας τις επιδόσεις.

Οι παραδόσεις στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2024, προσφέροντας στους λάτρεις της αυτοκίνησης την ευκαιρία να βιώσουν τη συγκίνηση της οδήγησης μίας GTS.