Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes Summer

Επίσημο: Στη Φρανκφούρτη το Mercedes-AMG Project ONE

Ελλάδα 18:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Στη Φρανκφούρτη το Mercedes-AMG Project ONE

Mercedes Summer

Επίσημο: Στη Φρανκφούρτη το Mercedes-AMG Project ONE

Mercedes Summer

Η Mercedes-AMG ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα πως θα… μας πάρει τα μυαλά στην επικείμενη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης! Κι αυτό διότι επιβεβαίωσε πως εκεί θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του το Mercedes-AMG Project ONE!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο λόγος για το απόλυτο hypercar με το οποίο οι Γερμανοί υπόσχονται πως θα μεταφέρουν την τεχνολογία του μαγικού κόσμου της Formula 1, στο δρόμο! Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε και με ένα νέο teaser που μας δείχνει κάποια στοιχεία σχετικά με το εντυπωσιακό διθέσιο.

Όπως τα LED φωτιστικά σώματα, τους μεγάλους θόλους στο πλάι και τον αεραγωγό στην οροφή, στοιχεία που το κάνουν να θυμίζει πολύ τα πρωτότυπα της κατηγορίας LMP1 στους αγώνες αντοχής. Παράλληλα, στο χώρο του πρόσθιου αεραγωγού, αποτυπώνονται τα αρχικά της AMG.

Advertisement
Advertisement

Οι συνδυασμένες προσπάθειες του 1600άρη υπέρ-τροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα και του προηγμένου υβριδικού συστήματος που περιλαμβάνει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, θα χαρίζουν ισχύ άνω των 1000 ίππων και τελική ταχύτητα που θα ξεπερνά τα 350 km/h. Αυτή την… ασαφή τάξη μεγέθους έδωσε και πάλι η Mercedes, που μάλλον θα μας αποκαλύψει τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά όταν θα μας αποκαλύψει πλήρως το Project ONE.

Βέβαια αυτό που θα δούμε αναμένεται να είναι… σχεδόν το όχημα παραγωγής. Περισσότερο περιμένουμε μία πρωτότυπη εκδοχή του κι αυτό διότι στην ανακοίνωση των Γερμανών χρησιμοποιείται η λέξη «showcar».

To Project ONE αναμένεται να δανείζεται σχεδιαστικό DNA από το πρωτότυπο Vision Gran Turismo που είδαμε πριν από τέσσερα χρόνια, το βάρος του δεν θα ξεπερνά τα 1300 κιλά ενώ θα μπορεί να έχει ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 24 χιλιομέτρων. Θα κατασκευαστεί σε 275 μονάδες και παρότι θα κοστίζει 2.3 εκατομμύρια ευρώ, είναι ήδη sold out!