Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα όχημα παντός εδάφους (video)

Ελλάδα 3:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα όχημα παντός εδάφους (video)

ΝΕΑ

Ένα όχημα παντός εδάφους (video)

ΝΕΑ

H Aton Impulse παρουσίασε το νέο όχημα Viking 29031, που είναι φτιαγμένο για να ξεπερνά ακόμη και τα πιο ανυπέρβλητα εμπόδια.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Το Viking 29031 κατασκευάζεται πάνω σε ένα off-road 4X4 σασί και διαθέτει απόσταση από το έδαφος που φθάνει τα 600 χλστ. Το μήκος του αγγίζει τα 5,25 μέτρα, το ύψος τα 2,7 μέτρα και το βάρος του βρίσκεται μεταξύ 1.850 και 2.100 κιλών. Το ρώσικο όχημα μπορεί να παραγγελθεί είτε με έναν ρώσικο πετρελαιοκινητήρα 2,2 λίτρων ZMZ 110 ίππων, είναι με τον 2λιτρο TDCi diesel της Ford των 136 ή 163 ίππων. Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο επίσης της Ford.

Advertisement
Advertisement

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο όμως του Viking αποτελεί το γεγονός ότι μπορεί να κινηθεί και στο νερό, μέσω μιας ενσωματωμένης προπέλας που διαθέτει και το οποίο του χαρίζει ταχύτητα έως και 12 χλμ./ώρα. Για να επιπλεύσει, η Aton Impulse το εφοδιάζει με ειδικά, τεραστίων διαστάσεων ελαστικά, ενώ υπάρχει και σύστημα που ρυθμίζει αυτόματα ή manual την πίεσή τους. Στο εσωτερικό, το Viking 29031 διαθέτει μια κεντρικά τοποθετημένη θέση οδήγησης και επιλογή για επιπλέον 2, 4 ή 6 θέσεις ακριβώς από πίσω. Ανάλογα με τα καθίσματα, το ρώσικο όχημα μπορεί να μεταφέρει φορτία έως και 850 κιλών. Να σημειώσουμε τέλος, ότι η Aton Impulse προσφέρει το Viking με διάφορα αμαξώματα, κλειστό, pick-up, διαμορφωμένο ως όχημα διάσωσης ή ακόμη και ως ασθενοφόρο.