Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To νέο Renault Megane RS σε βίντεο

Ελλάδα 21:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To νέο Renault Megane RS σε βίντεο

ΝΕΑ

To νέο Renault Megane RS σε βίντεο

ΝΕΑ

H Renault δίνει στη δημοσιότητα το πρώτο spot του κορυφαίου Megane RS. Το νέο δημιούργημα του τμήματος Renault Sport εφοδιάζεται με το 1.800άρη τούρμπο μοτέρ της Alpine και φτάνει σε ιπποδύναμη έως και τα 300 άλογα.

Advertisement
Advertisement


ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Tο νέο Renault Megane RS χρησιμοποιεί το μοτέρ που γνωρίσαμε στην Alpine A110, το οποίο από 1,8 λίτρα και με τη βοήθεια του turbo αποδίδει 280 ίππους ισχύος και 390 Nm ροπής. Ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό ή διπλού συμπλέκτη κιβώτιο ταχυτήτων. Το δεύτερο, διαθέτει paddles αλλαγής πίσω από το τιμόνι, σύστημα Launch Control και τεχνολογία γρήγορου κατεβάσματος πολλαπλών σχέσεων.

Renault-Megane_RS-2018-1640

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον αυτόν, το Megane RS θα προσφερθεί με δυο set-up ανάρτησης, το Sport και το πιο hardcore Cup, φέροντας παράλληλα σύστημα παθητικής τετραδιεύθυνσης, ανεξάρτητη εμπρόσθια ανάρτηση και υδραυλικά στοπ στα αμορτισέρ. Η Cup επιλογή θα διαθέτει και μπλοκέ διαφορικό τύπου Torsen.

Υπάρχουν 5 προγράμματα οδήγησης, Comfort, Normal, Sport, Race και Perso, ενώ με το πάτημα του ειδικού κουμπιού «R.S. Drive», προσφέρεται άμεση πρόσβαση στο Sport ή το Race. Σχεδιαστικά, το νέο Renault Megane RS ξεχωρίζει με τα «φουσκωμένα» πλαϊνά του, τον πιο δυναμικό εμπρόσθιο προφυλακτήρα, τις ειδικής σχεδίασης 18 ή 19 ιντσών ζάντες και την κεντρικά τοποθετημένη πίσω εξάτμιση.

Advertisement

Στο εσωτερικό, υπάρχουν σπορ καθίσματα, νέες επενδύσεις, αλουμινένια πεντάλ και επιλογέας ταχυτήτων, αλλά και το ειδικό RS Monitor ή το RS Monitor Expert για το σύστημα πολυμέσων.

Advertisement

Nα σημειώσουμε ότι το νέο Renault Megane RS θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ευρώπη τον Δεκέμβριο. Σε ένα χρόνο από σήμερα, θα λανσαριστεί και η πιο ισχυρή έκδοση Trophy, με 300 άλογα ισχύος και 400 Nm ροπής.