Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Το ξύλινο supercar

Ελλάδα 2:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ξύλινο supercar

Men + Speed

Το ξύλινο supercar

Men + Speed

Θέλεις κάτι που να συνδυάζει αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα και σκάφος; Πρόκειται για ένα πολύ διαφορετικό concept από αυτά που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα στον τομέα του αυτοκινήτου. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Υπεύθυνη γι΄αυτό το concept είναι η Gray Design, μία σουηδική εταιρία που κατασκευάζει φανταστικές δημιουργίες, από supercars έως super yachts, εδώ και πολλά χρόνια. Η τελευταία τους ιδέα είναι κάτι που θα εκτιμήσουν οι λάτρεις των υπερσύγχρονων αυτοκινήτων.

Η Hydra collection περιλάμβανει ένα Hydra concept αυτοκίνητο, ένα σκάφος Hydrafoil και μια μοτοσυκλέτα Hydros. Τα τρία αυτά συνδυάζουν  τεχνολογία, στυλ και ταχύτητα σε ένα ενιαίο πολυτελές πακέτο.

Όταν βρίσκεται στη θάλασσα, πρόκειται για ένα πολυτελές σκάφος 9,5 μέτρα. Φυσικά, αναγνωρίζει κανείς το κομψό του στυλ εμπνευσμένο από το αυτοκίνητο, τόσο μέσα όσο και έξω. Στο πιλοτήριο υπάρχει μια τεράστια οθόνη 30 ιντσών που ελέγχει τα πάντα. Επίσης, διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα 100 ίππων που τροφοδοτείται από μια σειρά μπαταριών ιόντων λιθίου. Το Hydrafoil έχει μέγιστη ταχύτητα 40 κόμβων και 72km με μία μόνο φόρτιση.

Advertisement
Advertisement

Στο δρόμο μεταμορφώνεται σε ένα σπορ αυτοκίνητο με το όνομα “Woody”, το οποίο τροφοδοτείται από ένα νέο σύστημα ηλεκτροκίνησης NEVS που φτάνει έως και 450 ίππους (335 kW), επιτρέποντας στο όχημα να φτάσει ταχύτητες μέχρι και 215 km/h.

Τέλος, η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα Hydros είναι μεσαίου μεγέθους και χρησιμοποιεί έναν κινητήρα που δανείζεται από ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες ZERO.

Η συλλογή Hydra αποτελεί προς το παρόν απλώς μια άσκηση σχεδιασμού, αλλά αν γινόταν πραγματικότητα θα ήταν το τέλειο τρίο.

Advertisement

hydra-collection-concept-a640 hydra-collection-concept-b640 hydra-collection-concept-c640 hydra-collection-concept-d640 hydra-collection-concept-e640

 

Advertisement