Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Νέα χρώματα για τη McLaren!

Ελλάδα 23:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα χρώματα για τη McLaren!

FORMULA 1

Νέα χρώματα για τη McLaren!

FORMULA 1

Παρουσιάστηκε σήμερα το νέο μονοθέσιο της McLaren με κωδικό MCL32. Έχει διαφορετικά χρώματα, το πορτοκαλί χρώμα ήταν το χρώμα του Μπρους Μακ Λάρεν, το χρώμα που χρησιμοποιούσε στους αγώνες ο ιδρυτής της ομάδας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Η ιστορική Βρετανική ομάδα με αυτά τα χρώματα επιστρέφει στις ρίζες της. Το χρώμα είναι δημιουργία της AkzoNobel Sikkens και ο κωδικός του είναι Tarocco Orange. To χρώμα δεν είναι όμως η μόνη αλλαγή. Υπάρχουν πολλές αλλαγές στη δομή των κορυφαίων στελεχών ένας νέος οδηγός και τελείως διαφορετικό μονοθέσιο χάρη στις αλλαγές των κανονισμών.

Το αποτέλεσμα είναι ένα πανέμορφο και ταυτόχρονα εντελώς σοφιστικέ και επιθετικό αγωνιστικό μονοθέσιο που φορά την τελευταία έκδοση της υβριδικής μηχανής της Honda με κωδικό RA617H. Πρόκειται για ένα τελείως διαφοροποιημένο σύνολο στο οποίο οι μηχανικοί της Ιαπωνικής εταιρείας ποντάρουν πολλά.

Advertisement
Advertisement

Φέτος η ομάδα θα λειτουργεί με βάση τις κατευθύνσεις που θα δίνει ο Ζακ Μπράουν (Executive Director) και ο Τζόναθαν Νηλ (Chief Operating Officer). Ο Μπράουν δήλωσε στην παρουσίαση του μονοθεσίου: “H McLaren ήταν πάντα η ομάδα μου στη F1 και θέλω όσο τίποτα να την ξαναφέρουμε εκεί που ανήκει στην κορυφή του σπορ“.

Το μονοθέσιο της McLaren είναι γεμάτο με τους χορηγούς της ομάδας είτε πρόκειται για μακροχρόνιες συνεργασίες όπως αυτές με τη SAP και το Johnnie Walker ή νέες όπως με τη Castrol ή την StrataSys.

O Στόφελ Βαντούρν πήρε τη θέση του Τζένσον Μπάτον και θα αγωνίζεται φέτος για την ομάδα: “Είναι ωραίο να βλέπεις μια McLaren στα χρώματά της. Το σχέδιο της ενσωματώνει το παρελθόν και το μέλλον. Το μονοθέσιο έχει τόσες πολλές μικρές όμορφες λεπτομέρειες. Περίμενα αυτή τη στιγμή όλη μου τη ζωή. Η προετοιμασία μου ήταν μεγάλη, έντονη και εξαντλητική. Είμαι σε καλύτερη κατάσταση από ποτέ και ανυπομονώ ν’ αρχίσει η δράση. Είναι η ευκαιρία της ζωής μου και είμαι έτοιμος“.

Advertisement

MCLAREN2017-DRIVERS-A640tall

Για τη McLaren θα οδηγεί και ο πολυπρωταθλητής Φερνάντο Αλόνσο: “Υπάρχουν πολλά αξιοθαύμαστα επιτεύγματα από την πλευρά μας τους τελευταίους 12 μήνες. Τα αποτελέσματα δε το δείχνουν ακόμη αλλά έχουν προοδεύσει. Ελπίζω να μας ωφελήσει η αλλαγή των κανονισμών. Το μονοθέσιο αφήνει υποσχέσεις δείχνει γρήγορο και επιθετικό. Προπονήθηκα καλά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, δούλεψα σκληρά και ανυπομονώ να ξεκινήσω να οδηγώ. Πιστεύω ότι το δεύτερο μισό της χρονιάς θα κάνουμε χρήσιμα βήματα στην απόδοσή μας. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε το σεβασμό φέτος και νομίζω ότι μπορούμε να το πετύχουμε αυτό“.

Advertisement

Η MCL32 θα ξεκινήσει δοκιμές εξέλιξης την ερχόμενη Δευτέρα 27/2 στην πίστα του Μοντμελό στη Βαρκελώνη.

McLaren-17-studio-c640