Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Γαλλίας: Όλα μούσκεμα στο FP3

Ελλάδα 15:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Γαλλίας: Όλα μούσκεμα στο FP3

FORMULA 1

GP Γαλλίας: Όλα μούσκεμα στο FP3

FORMULA 1

Ο καιρός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της τρίτης και τελευταίας περιόδου ελεύθερων δοκιμών του γαλλικού Grand Prix, όγδοου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Η βροχόπτωση στο Λε Καστελέ περιόρισε τη δράση και ουσιαστικά, στέρησε την πρόβα ενόψει των κατατακτήριων δοκιμών.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΛΕ ΚΑΣΤΕΛΕ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (instagram.com/SeitanF1)

Η πίστα του Πωλ Ρικάρ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με βαρύ ουρανό, θερμοκρασία αέρα στους 25 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 36 μιας και τις ώρες που προηγήθηκαν είχε ηλιοφάνεια και πολλή ζέστη.

Με το που άρχισε η 60λεπτη διαδικασία, άρχισαν και οι πρώτες ψιχάλες, που με τη συμπλήρωση 10 λεπτών εξελίχθηκαν σε έντονη βροχόπτωση. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, τον καλύτερο χρόνο είχε προλάβει να σημειώσει ο Valtteri Bottas, με επίδοση στο 1.33.66.

Πίσω από τον οδηγό της Mercedes ήταν ο Carlos Sainz με τη Renault και ο Charles Leclerc με την Alfa Romeo Sauber, αν και δεν πρόλαβαν όλοι να «γράψουν» χρόνο. Και δεν είχαν και την ευκαιρία να το κάνουν για αρκετή ώρα αφού οι καιρικές συνθήκες δεν άλλαξαν.

Advertisement

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο για να δούμε ξανά δράση, όχι επειδή η βροχή ήταν πολύ έντονη αλλά διότι οι ομάδες έχουν στη διάθεσή τους μόνο 3 σετ ελαστικών για ακραίες καιρικές συνθήκες και 4 για ενδιάμεσες, με τις καιρικές προβλέψεις να μιλούν για βροχή τόσο την ώρα των κατατακτήριων δοκιμών όσο και αύριο, κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Πρώτος βγήκε στην πίστα ο Fernando Alonso με τη McLaren και μετά οι δύο Williams, οι Toro Rosso και ο Charles Leclerc με την Alfa Romeo Sauber.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:
GPFrance18-fp3-times640