Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Οι οδηγοί της F1 μπορούν να… ντριφτάρουν! (+video)

Ελλάδα 8:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι οδηγοί της F1 μπορούν να… ντριφτάρουν! (+video)

FORMULA 1

Οι οδηγοί της F1 μπορούν να… ντριφτάρουν! (+video)

FORMULA 1

Σίγουρα, πάντως, μπορούν οι Βάλτερι Μπότας και Γκουάνγιου Ζου οι οποίοι επιδόθηκαν σε πολλές θεαματικές πλαγιολισθήσεις στην Αυστραλία!

Advertisement
Advertisement

Οι οδηγοί της Stake F1 Team βρέθηκαν στο Κάλντερ Παρκ, στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο πρόσφατο αυστραλιανό GP. Και εκεί είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στον ιδιαίτερο κόσμο του drifting.

Για όσους δεν έχουν μυηθεί σε αυτήν την ιδιαίτερη τεχνική οδήγησης, να σημειώσουμε ότι στο drifting ο οδηγός υπερστρέφει σκόπιμα, διατηρώντας πάντα, όμως, τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Φυσικά τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται για τον σκοπό αυτόν είναι ειδικά κατασκευασμένα και έχουν… θηριώδη ισχύ.

Το κοινό του drifting όλο και μεγαλώνει παγκοσμίως. Υπάρχουν αρκετές διοργανώσεις, όπως το ευρωπαϊκό Drift masters πρωτάθλημα, στο οποίο μπορεί κανείς να απολαύσει τους κορυφαίους της κατηγορίας. Τέτοιοι είναι οι Γιοχάνες και Ελίας Ουντοντζί (οι Red Bull Driftbrothers τους οποίους πέρσι είχαμε απολαύσει στη Θεσσαλονίκη) ή ο Mad Μάικ Γουίντεντ.

Advertisement
Advertisement

Ο τελευταίος είχε πρόσφατα διδάξει τα μυστικά του drifting σε όχι άλλον από τον Μαξ Φερστάπεν. Επίσης και ο Κάλε Ροβάνπερα έχει ασχοληθεί τον τελευταίο καιρό. Πράγμα λογικό, άλλωστε, καθώς ο παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC κατάγεται από την χώρα της… υπερστροφής, τη Φιλανδία.

Από τη Φιλανδία, όμως, είναι και ο Βάλτερι Μπότας. Και ο οδηγός της Stake F1 έδειξε ότι διαθέτει τα… γονίδια για το συγκεκριμένο άθλημα. Εξίσου καλά τα πήγε και ο teammate του, ο Κινέζος Ζου. Στην εμπειρία των δύο οδηγών πρωταγωνιστής ήταν ένα Ford Falcon Ute. Και στο video, παραπάνω, μπορείτε να τους απολαύσετε!