Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Bottas: «Δεν θέλω να είμαι στη σκιά του Hamilton»

Ελλάδα 21:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bottas: «Δεν θέλω να είμαι στη σκιά του Hamilton»

FORMULA 1

Bottas: «Δεν θέλω να είμαι στη σκιά του Hamilton»

FORMULA 1

Αποφασισμένος να διεκδικήσει μέχρι τέλους τις ελπίδες του για κατάκτηση του φετινού παγκόσμιου τίτλου είναι ο Valtteri Bottas! Ο Φινλανδός μετράει 2 νίκες στους πρώτους 11 αγώνες της σεζόν και προκαλεί ευχάριστους πονοκεφάλους στη Mercedes με την απόδοσή του!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Βλέπετε παρότι έχει δεχθεί όποτε κρίθηκε απαραίτητο να βοηθήσει τον Lewis Hamilton (για παράδειγμα στα Grand Prix του Μπαχρέιν και της Ισπανίας), ο Bottas έχει υψηλές φιλοδοξίες οι οποίες υποστηρίζονται και από τη θέση του στη βαθμολογία.

Είναι μόνο 19 πόντους πίσω από τον teammate του και 33 πίσω από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Sebastian Vettel. Με τη βαθμολογία να διαμορφώνεται έτσι παρότι κόντρα στο… αναμενόμενο, τον «άφησαν» να τερματίσει τρίτος στην Ουγγαρία.

Advertisement
Advertisement

Βλέπετε, από τη στιγμή που δεν μπορούσε να απειλήσει τις Ferrari, του ζητήθηκε να παραχωρήσει τη θέση του στον Βρετανό ώστε να δοκιμάσει και αυτός να επιτεθεί στους κόκκινους. Το δέχθηκε, με τον όρο να του δώσει πίσω τη θέση αν δεν τα καταφέρει ο Lewis. Πράγμα που έγινε.

«Δεν θα το έκανε αυτό οποιοσδήποτε teammate αλλά από την άλλη πλευρά, θα ήμουν πολύ θυμωμένος αν ο Lewis δεν τηρούσε τη συμφωνία που είχαμε κάνει. Η ομάδα το έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή, ότι μας αντιμετωπίζει και σέβεται το ίδιο. Έχουμε τον ίδιο εξοπλισμό, άρα δεν υπάρχει Νο1 και Νο2 οδηγός και εμπιστεύομαι την ομάδα πως έτσι έχουν τα πράγματα. Μάχομαι για τον παγκόσμιο τίτλο, για τη δική μου καριέρα. Δεν θέλω να είμαι στη σκιά του Lewis», είπε ο 27χρονος στη γερμανική εφημερίδα Sport Bild.

Advertisement

Μπορεί όμως να «κλέψει» τον παγκόσμιο τίτλο στην πρώτη του κιόλας σεζόν στα ασημί βέλη; Φυσικά, πιστεύει πως ναι!

«Ναι, μπορώ να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής φέτος. Έχουμε μπροστά μας εννέα Grand Prix και πιστεύω πως μπορώ να κερδίσω και τον Lewis και τον Sebastian. Τους έχω κερδίσει ήδη και τους δύο φέτος. Βελτιώνομαι συνεχώς, δεν έχω όρια στην απόδοση μου. Και δεν θα έλεγα ποτέ πως ένας αντίπαλός μου είναι καλύτερος από εμένα. Πιστεύω στον εαυτό μου», είπε ο Bottas.

Advertisement

Επόμενο πεδίο μάχης, το θρυλικό Σπα στο Βέλγιο, στις 27 Αυγούστου.