Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Άμεσα στη Renault o Sainz, τέλος ο Palmer

Ελλάδα 12:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άμεσα στη Renault o Sainz, τέλος ο Palmer

FORMULA 1

Άμεσα στη Renault o Sainz, τέλος ο Palmer

FORMULA 1

Νέο ντόμινο εξελίξεων στον μαγικό κόσμο της Formula 1 καθώς ο Jolyon Palmer χάνει άμεσα τη θέση του στη Renault! Το αυριανό ιαπωνικό Grand Prix θα είναι το τελευταίο του βρετανού οδηγού με την γαλλική ομάδα, καθώς αρχής γενομένης από τον αγώνα στο Ώστιν των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, το μονοθέσιό του θα οδηγεί ο Carlos Sainz!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Τα παραπάνω αναμενόταν να συνέβαιναν στο τέλος της φετινής σεζόν, με τον Ισπανό να πηγαίνει στη Renault ως… δανεικός από τη Red Bull με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο. Ωστόσο βρέθηκε η χρυσή τομή ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να αφήσει άμεσα τη Scuderia Toro Rosso.

«Το ιαπωνικό Grand Prix θα είναι ο τελευταίος αγώνας μου με τη Renault. Ήταν μία σεζόν γεμάτη προκλήσεις και έχω περάσει πολλά αυτά τα τρία χρόνια, ήταν όμως ένα ξεχωριστό ταξίδι με την ομάδα. Μπορώ να κοιτάξω με περηφάνια όσα έκανα στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν, τον πρώτο μου βαθμό στη Μαλαισία και φυσικά την καλύτερη στιγμή της καριέρας μου, την έκτη θέση φέτος στη Σιγκαπούρη», είπε ο Palmer που σε σχεδόν δύο σεζόν ως επίσημος οδηγός της Renault κατάφερε να βαθμολογηθεί μόλις δύο φορές.

Advertisement
Advertisement

palmer-spa17-a640

Για τον Sainz, η πρόωρη μετακίνηση θα του επιτρέψει να εγκλιματιστεί νωρίτερα στη νέα του ομάδα και να αρχίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018 ετοιμοπόλεμος.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Toro Rosso και τη Red Bull που μου επιτρέπουν να τελειώσω τη σεζόν με τη Renault Sport Racing. Αλλά περισσότερο τους μηχανικούς μου για όλη την υποστήριξη και τη σκληρή δουλειά τους αυτά τα χρόνια. Η Toro Rosso αποτελείται από μία φανταστική ομάδα ανθρώπων και εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ στον αυριανό αγώνα ώστε να τους αποχαιρετίσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η συμμετοχή στους τελευταίους τέσσερις αγώνες της σεζόν με τη Renault, θα μου επιτρέψει να μάθω την ομάδα και το μονοθέσιο νωρίτερα του αναμενομένου. Ανυπομονώ...», είπε ο Sainz που διανύει την τρίτη του σεζόν με την ομάδα της Φαένζα.

Φεύγει ο Sainz, επιστρέφει ο Kvyat

Φεύγει ο Sainz, επιστρέφει ο Kvyat

Advertisement

Σε αυτό το διάστημα έχει βαθμολογηθεί 26 φορές, με καλύτερο πλασάρισμα την τέταρτη θέση στο φετινό Grand Prix της Σιγκαπούρης.

Τα παραπάνω μονιμοποιούν τον Pierre Gasly στο ένα μονοθέσιο της Toro Rosso και σημαίνουν την επιστροφή του Daniil Kvyat από το Ώστιν και για το υπόλοιπο της σεζόν.

Advertisement