Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κινητήρες για κάθε… γούστο με το ευρωπαϊκό μικρό Jeep

Ελλάδα 13:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κινητήρες για κάθε… γούστο με το ευρωπαϊκό μικρό Jeep

ΝΕΑ

Κινητήρες για κάθε… γούστο με το ευρωπαϊκό μικρό Jeep

ΝΕΑ

Το μήκους 4,24 m. Renegade είναι το πρώτο Jeep που κατασκευάζεται στην Ευρώπη και το «εισιτήριο» για την είσοδο της «σκληροπυρηνικής» off road μάρκας στην κατηγορία των μικρών SUV. Οι πωλήσεις του στις ευρωπαϊκές αγορές θα αρχίσουν πριν αποχαιρετήσουμε το 2014.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η Jeep υπόσχεται εξαιρετικές εκτός δρόμου δυνατότητες από το Renegade, στοιχείο που το διαφοροποιεί από τους ανταγωνιστές του. Πέρα από την περιορισμένης παραγωγής Opening Edition (διαβάστε σχετικά ΕΔΩ), το μικρό Jeep θα κυκλοφορήσει στα επίπεδα εξοπλισμού Sport, Longitude, Limited και Trailhawk.

Συνολικά θα προσφέρονται 12 συνδυασμοί κινητήρων-κιβωτίων-μετάδοσης, προσφέροντας την ιδανική πρόταση στις διαφορετικές επιθυμίες των καταναλωτών. Και βέβαια πέρα από τις προσθιοκίνητες εκδόσεις θα υπάρχουν και αυτές με σύστημα 4×4. Τρεις βενζινοκινητήρες (δύο MultiAir2 και ο E.torQ), δύο diesel MultiJet II, δύο μηχανικά κιβώτια, ένα διπλού συμπλέκτη DDCT και το πρώτο στην κατηγορία 9τάχυτο αυτόματο παρατάσσονται με το Renegade.

Advertisement
Advertisement

Πιο αναλυτικά: Ο 1.4 MultiAir2 Turbo βενζίνης με 140 PS συνδυάζεται με start/stop και κίνηση 4×2, ενώ είναι διαθέσιμος με το 6άρι μηχανικό και το DDCT. Η έκδοση του ίδιου κινητήρα με τα 170 PS προσφέρεται με τετρακίνηση, start/stop και το αυτόματο κιβώτιο των 9 σχέσεων. Ο ισχύος 110 PS 1.6 E.torQ προσφέρεται με start/stop, μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων και κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Το Renegade 1.6 MultiJet II εμφανίζει απόδοση 120 PS, συνδυάζεται με start/stop, 6άρι μηχανικό κιβώτιο και κίνηση 4×2. Ο 2λιτρος MultiJet II κάνει την εμφάνισή του σε δύο παραλλαγές ισχύος, με 120 και 140 PS. Εξοπλίζει το Renegade 4×4 και συνεργάζεται με start/stop και το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων. Ο ίδιος κινητήρας με 140 και 170 PS συνδυάζεται με start/stop, το αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων και τετρακίνηση. Για τη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Αφρική υπάρχει η επιλογή και του 2.4 MultiAir με 185 PS (τόσο ως 4×2 όσο και ως 4×4).

Η Jeep εμφανίζει δύο διαφορετικά συστήματα τετρακίνησης στο Renegade, το Jeep Active Drive και το Jeep Active Drive Low. Το δεύτερο προσφέρει επιπλέον δυνατότητες off road, χάρη σε διαφορετική χαρτογράφηση του κιβωτίου, στο Hill Descent Control και επιλογή Low για υποπολλαπλασιασμό της τελικής σχέσης μετάδοσης. Τα Active Drive και Active Drive Low συνδυάζονται με το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Jeep Selec-Terrain με 4 ρυθμίσεις (Auto, Snow, Sand, Mud) και πέντε για το Trailhawk (επιπλέον η Rock). Η απόσταση από το έδαφος φθάνει τα 21 cm για το Trailhawk.