Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Το νέο coupe της Lexus!

Ελλάδα 0:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη: Το νέο coupe της Lexus!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Το νέο coupe της Lexus!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η άφιξη του νέου μεσαίου coupe της Lexus είναι οριστική και ο κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες. Το RC θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Νοεμβρίου στην έκθεση του Τόκιο και εντός του 2014 θα λανσαριστεί σταδιακά σε όλες τις αγορές. Οι ομοιότητες με το νέο IS sedan είναι εμφανείς στο εμπρός μέρος, λόγω των φωτιστικών σωμάτων και της μάσκας. Διαφορετικής σχεδίασης είναι τα φώτα στην ουρά του αμαξώματος, με τη διπλή απόληξη της εξάτμισης να δίνει τον… τόνο.

Advertisement
Advertisement

Το εικονιζόμενο αυτοκίνητο είναι το RC 350 και η Lexus το χαρακτηρίζει ως προ-παραγωγής, αλλά οι διαφορές με το τελικό μοντέλο δεν θα είναι σημαντικές. Όπως και στο IS, η έκδοση 350 θα εξοπλίζεται με τον V6 των 3,5 lt. απόδοσης 306 PS. Θα υπάρχει και υβριδικό μοντέλο, το RC 300h, με τον 4κύλινδρο 2.5 και ηλεκτρικό μοτέρ να προσφέρουν συνδυαστική ισχύ 223 PS. Μελλοντικά θα δούμε και την κορυφαία έκδοση RC F, ένα μοντέλο σε ευθεία αντιπαράθεση με τις κορυφαίες εκδόσεις του Audi A5 και της BMW Σειράς 4.

Το Lexus RC είναι λίγο μακρύτερο από το IS (μήκος 4,695 m), έχει όμως πιο κοντό μεταξόνιο (2,73 m). Ταυτόχρονα είναι πιο φαρδύ (1,84 m) και πιο χαμηλό (1,395 m), αναλογίες που του χαρίζουν πιο δυναμική εμφάνιση στο δρόμο.

Μείνετε συντονισμένοι στο NewsAuto.gr για όλες τις νεότερες εξελίξεις.

Advertisement
Advertisement

[nggallery id=3049]