Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε το νέο VW T-Roc

Ελλάδα 16:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οδηγούμε το νέο VW T-Roc

ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε το νέο VW T-Roc

ΔΟΚΙΜΕΣ

Ταξιδεύουμε μέχρι τη Λισσαβώνα της Πορτογαλίας για να οδηγήσουμε το νέο VW T-Roc, το νέο compact SUV της Γερμανικής εταιρείας. Ποιες είναι οι πρώτες μας εντυπώσεις; ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ: ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το T-Roc είναι ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για τη VW, αφού αποτελεί και την πρώτη προσπάθεια της γερμανικής μάρκας στην πλέον αναπτυσσόμενη κατηγορία αυτοκινήτων παγκοσμίως, τα compact SUV. Το νέο μοντέλο τοποθετείται στη γκάμα κάτω από το VW Tiguan και με την πρώτη ματιά ξεχωρίζει με την πολύ μοντέρνα σχεδίασή του τόσο στο εμπρόσθιο τμήμα, όσο και στο πίσω μέρος που παραπέμπει σε κουπέ σχήματα. Το μήκος του βρίσκεται στα 4.234 χλστ., όντας πιο κοντό κατά 252 χιλιοστά σε σχέση με το Tiguan.

Ο θάλαμος των επιβατών του νέου VW T-Roc τονίζει το νεανικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου, προσφέροντας αρκετά στοιχεία εξατομίκευσης και όμορφους χρωματισμούς. Η κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής 8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων σε συνδυασμό και με την παρουσία του πλήρους ψηφιακού πίνακα οργάνων Active Info Display 2ης γενιάς της VW, προβάλουν και το high-tech υπόβαθρο της κατασκευής.

23131375_10212701839554984_1212676670_o

Advertisement
Advertisement

Η VW εφοδιάζει το T-Roc με μια πλήρη γκάμα κινητήρων. Στο πεδίο της βενζίνης διαθέσιμα είναι turbo μηχανικά σύνολο 1.0, 1.5 και 2.0 λτ. TSI με 115, 150 και 190 ίππους αντίστοιχα. Στο diesel, ως αρχική επιλογή συναντούμε τον 1.6 TDI των 115 ίππων και συνεχίζουμε με τους 2λιτρους TDI των 150 και 190 ίππων. Στις εκδόσεις έως 150 ίππους στάνταρ είναι 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ στις ισχυρότερες το 7τάχυτο αυτόματο DSG (προαιρετικό στους 150 ίππους).

Der neue Volkswagen T-Roc

Το νέο VW T-Roc είναι ένα ακόμη από τα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας που βασίζεται πάνω στη νεότερη MQB πλατφόρμα της μάρκας. Προσφέρεται σε δικίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις, με το σύστημα αυτόματης τετρακίνησης 4MOTION. Κατά την πρώτη μας επαφή με το μοντέλο στην Πορτογαλία, το T-Roc εμφάνισε έναν ευπρόσδεκτα πολύ ευχάριστο οδηγικό χαρακτήρα, ενώ παράλληλα σε πολύ καλά επίπεδα έδειξε να βρίσκεται και η προσφερόμενη άνεση.

Advertisement

Der neue Volkswagen T-Roc

Η ελληνική αντιπροσωπεία της VW θα ξεκινήσει τη διάθεση του νέου T-Roc μέσα στον Ιανουάριο. Οι τιμές αναμένονται αρκετά ανταγωνιστικές. Σημειώστε ότι στη Γερμανία το κόστος ξεκινά από τα 20.390 ευρώ.

Advertisement

Der neue Volkswagen T-Roc