Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για την ηλεκτρική B-Class

Ελλάδα 2:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για την ηλεκτρική B-Class

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για την ηλεκτρική B-Class

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πέρα από τη CLA45 AMG με τα 360 PS, η Mercedes παρουσίασε ένα ακόμη αυτοκίνητο σε παγκόσμια πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη. Η B-Class Electric Drive προσφέρει αυτονομία περίπου 200 km με μία φόρτιση, καλύπτοντας παραπάνω από τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης. Οι πωλήσεις της θα αρχίσουν πρώτα από τις Ηνωμένες Πολιτείες τους πρώτους μήνες του 2014, με την Ευρώπη να ακολουθεί μέσα στο έτος.

Advertisement
Advertisement

Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει πάνω από 136 PS και μέγιστη ροπή 31,6 kgm, η οποία βέβαια είναι διαθέσιμη από την πρώτη στιγμή. Η B-Class ED χρειάζεται λιγότερο από 10 sec για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h, χρόνος που δεν θυμίζει ηλεκτρικό μοντέλο, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 km/h.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει τοποθετηθεί κάτω από το πάτωμα του αυτοκινήτου, λύση που επηρεάζει θετικά τους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους. Η φόρτισή της για χρονικό διάστημα 2 ωρών προσφέρει αυτονομία περίπου 100 km. Και βέβαια, ο έλεγχος του αυτοκινήτου και της φόρτισης της μπαταρίας γίνεται εξ αποστάσεως, μέσω είτε του υπολογιστή είτε του smartphone.[nggallery id=2228]