Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Vision Mercedes Simplex: Φουτουριστικό πρωτότυπο με ρετρό διάθεση

Ελλάδα 0:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Vision Mercedes Simplex: Φουτουριστικό πρωτότυπο με ρετρό διάθεση

ΝΕΑ

Vision Mercedes Simplex: Φουτουριστικό πρωτότυπο με ρετρό διάθεση

ΝΕΑ

Το σχεδιαστικό τμήμα της Mercedes-Benz δημιούργησε ένα one-off πρωτότυπο που εμπνέεται από το ξεκίνημα της ιστορίας της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο Vision Mercedes Simplex δημιουργήθηκε από το νέο σχεδιαστικό τμήμα της Mercedes στη Νίκαια της Γαλλίας. Το όνομά του προέρχεται από την αυθεντική Mercedes Simplex του 1901, που ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που ονομάστηκε Mercedes. Ήταν μάλιστα αυτό που κέρδισε στον αγώνα Race Week στη νότια Γαλλία εκείνη την εποχή.

Μαζί με το σχεδιαστικό ύφος της σιλουέτας που παραπέμπει απευθείας στη Mercedes του 1901, η Vision Simplex ενσωματώνει και πολλά ακόμα σχεδιαστικά στοιχεία που παραπέμπουν σε εκείνη την εποχή. Όπως για παράδειγμα το περίγραμμα της γρίλιας στη μάσκα με ροζ χρυσή απόχρωση ώστε να προσομοιάζει τον χαλκό που χρησιμοποιούνταν σε αυτό το τμήμα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Ωστόσο το κεντρικό τμήμα, εκεί που κανονικά θα υπήρχαν οι γρίλιες του αερισμού του ψυγείου έχει αντικατασταθεί από μια ψηφιακή οθόνη η οποία απεικονίζει το όνομα Mercedes όμως επίσης και άλλα γραφικά.

Advertisement
Advertisement

Οι ακάλυπτοι τροχοί ακολουθούν φυσικά το πνεύμα της τότε εποχής ενώ τα ελαστικά έχουν επάνω του χαραγμένο το σήμα της Mercedes. Η εταιρία δεν έχει δώσει λεπτομέρειες σε ότι αφορά την μονάδα ισχύος του αυτοκινήτου, αρκούμενη στη δήλωση πως πρόκειται για ένα εναλλακτικό σύστημα κίνησης που υποθέτουμε πως αναφέρεται στην ηλεκτροκίνηση.

Το εσωτερικό ακολουθεί την άκρως μινιμαλιστική λογική που κυριαρχεί σε όλο το αυτοκίνητο. Εκτός από κάποιους διακόπτες η υπόλοιπες επιφάνειες είναι λευκές όμως σε αυτές είναι ενσωματωμένες ψηφιακές οθόνες που σύμφωνα με την Mercedes-Benz εμφανίζουν τις κατάλληλες πληροφορίες μόνο όταν είναι απαραίτητο ώστε να μην αποσπούν την προσοχή του οδηγού.