Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα είναι όμορφο το επόμενο Nissan Leaf;

Ελλάδα 17:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα είναι όμορφο το επόμενο Nissan Leaf;

ΝΕΑ

Θα είναι όμορφο το επόμενο Nissan Leaf;

ΝΕΑ

Το Leaf δικαιούται τον τίτλο του πιο «εμπορικά δημοφιλούς ηλεκτρικού αυτοκινήτου», καθώς οι πωλήσεις του σε όλο τον κόσμο πλησιάζουν τις 180.000 μονάδες. Αυτό βέβαια δεν εξαφανίζει τα μειονεκτήματά του, τα οποία έχουν βέβαια όλα τα αυτοκίνητα ανάλογης τεχνολογίας. Όπως η περιορισμένη αυτονομία, που αποτρέπει αρκετούς οδηγούς να επιλέξουν ένα ηλεκτρικό μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Στα… μείον θα βάζαμε και την εμφάνιση του Leaf, καθώς η σχεδίασή του δεν είναι ό,τι πιο ελκυστικό στην κατηγορία. Προφανώς είναι ένας τομέας πάνω στον οποίο θα δουλέψουν στη Nissan και θα παρουσιάσουν ένα πιο ελκυστικό αυτοκίνητο το 2017. Ίσως και… φουτουριστικό, όπως το ονειρεύεται ο γραφίστας Theophilus Chin που δημοσίευσε τη σχετική δημιουργία του.

Ο επικεφαλής της Nissan, Carlos Ghosn, έχει υποσχεθεί ότι το νέο Leaf θα προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερη αυτονομία (εκτιμάται θα πλησιάζει τα 400 km). Αυτό σημαίνει ότι θα τοποθετηθούν μεγαλύτερης χωρητικότητας και πιο αποδοτικές μπαταρίες. Το στοίχημα είναι να μην αυξηθεί ο όγκος και το βάρος τους, κάτι που επιβαρύνει χώρους και επιδόσεις/κατανάλωση, αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement