Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πάει για δύο ρεκόρ η Koenigsegg

Ελλάδα 20:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πάει για δύο ρεκόρ η Koenigsegg

ΝΕΑ

Πάει για δύο ρεκόρ η Koenigsegg

ΝΕΑ

Η Koenigsegg έχει βάλει στο στόχαστρο της το απόλυτο ρεκόρ της «Πράσινης Κόλασης» του Νίρμπουργκρινγκ!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Πρόκειται άλλωστε για την υπέρτατη δοκιμασία, το απόλυτο πεδίο κρίσης κάθε supercar και διόλου τυχαία όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές περνούν από τη θρυλική διαδρομή της περιοχής Άιφελ στη Γερμανία. Και σύμφωνα με δηλώσεις του ιδιοκτήτη της σουηδικής εταιρείας παραγωγής «τεράτων με ρόδες», Christian von Koenigsegg, αποτελεί τον επόμενό του στόχο!

Ως εδώ όλα λογικά, άλλωστε έχουμε δει σχεδόν όλα τα άλλα supercars να πατούν γκάζι στο Νορντσλάιφε. Με την Porsche 918 Spyder να διατηρεί το ρεκόρ οχήματος παραγωγής με χρόνο 6 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα (δείτε το hypercar της μάρκας από τη Στουτγάρδη να πετυχαίνει το ρεκόρ, πατώντας εδώ).

Advertisement
Advertisement

Η McLaren προσπάθησε με το αντίπαλο δέος της P1 αλλά ενώ υποστηρίζει πως έχει σπάσει το φράγμα των επτά λεπτών, δεν ανακοινώνει τον ακριβή χρόνο που πέτυχε (δείτε εδώ βίντεο από το εγχείρημα).

Τώρα, στον χορό του απόλυτου χρόνου στο Νίρμπουργκρινγκ αναμένεται λοιπόν να μπει η Koenigsegg αλλά όχι με ένα αλλά δύο δημιουργήματά της! Το πλάνο των Σουηδών θέλει την Agera R να μπαίνει πρώτη στην αρένα, με όπλα της έναντι της 918 Spyder το χαμηλότερό της βάρος και την υψηλότερή της ιπποδύναμη. Ο Koenigsegg παρουσιάστηκε σίγουρος στη συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό AMuS πως όχι μόνο το συγκεκριμένο μοντέλο θα σπάσει το ρεκόρ αλλά πως απλά θα στρώσει το δρόμο για το One:1!

Advertisement

O λόγος φυσικά για το τελευταίο δημιούργημα της μάρκας, αυτό που στη Koenigsegg χαρακτηρίζουν όχι supercar, ούτε hypercar αλλά… megacar! Ένα αεροδυναμικό θηρίο με αναλογία βάρους/ίππων ένα προς ένα και την εξωπραγματική ισχύ των 1360 PS! Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης της σουηδικής εταιρείας έκανε λόγο και για χρόνο κάτω από τα 6 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Μεγαλεπήβολες δηλώσεις; Σίγουρα. Αλλά με τέτοια «όπλα» στη φαρέτρα σου, δεν μπορείς παρά να ονειρεύεσαι να σπάσεις τα χρονόμετρα…

Advertisement

Δείτε το One:1 σε μία… ιδιαίτερη κόντρα με το Volvo FH, πατώντας εδώ.