Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μισός αιώνας ζωής για τα Nissan GT-R και Z

Ελλάδα 3:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μισός αιώνας ζωής για τα Nissan GT-R και Z

ΝΕΑ

Μισός αιώνας ζωής για τα Nissan GT-R και Z

ΝΕΑ

Η Nissan γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια των εικονικών μοντέλων της, GT-R και Z, ετοιμάζοντας τις ανάλογες ειδικές εκδόσεις τους που θα παρουσιαστούν στο επόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

Advertisement
Advertisement

 

Παρά τα καλά κρυμμένα μυστικά του Ιάπωνα κατασκευαστή, σχετικά με το τι να περιμένουμε τις επόμενες εβφομάδες, διάφορες πηγές αναφέρουν ότι έχει ετοιμάσει για τους επισκέπτες ένα «ονειρικό» γκαράζ. Σε αυτό πιθανότατα να βρίσκονται οι πιο χαρακτηριστικές εκδόσεις των GT-R και Skyline GT-R, όπως και τα 240Ζ και 300ΖΧ. Φυσικά, δεν θα λείψει και το επετειακό GT-R50, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Italdesign και θα παραχθεί σε μόλις 50 κομμάτια, με την τιμή του να αγγίζει τα €990.000.  Για την περίσταση ο V6 κινητήρας των 3,8 λίτρων με τα διπλά turbo, συναρμολογείται στο χέρι και αποδίδει 720 ίππου, με τη ροπή να φτάνει τα 780 Nm.

Advertisement
Advertisement

Από την εκδήλωση δεν θα λείψουν και οι επετειακές εκδόσεις του απλού GT-R, αλλά και του 370Z, οι οποίες θα φορούν τουλάχιστον τα ειδικά λογότυπα «Anniversary Edition», ενώ λογικά θα διαθέτουν στυλιστικές διαφοροποιήσεις και αναβαθμισμένους κινητήρες.