MIRROR

Μύκονος: Νέα σεζόν και ο…Θεός να βάλει το χέρι του

Ελλάδα 7:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μύκονος: Νέα σεζόν και ο…Θεός να βάλει το χέρι του

MIRROR

Μύκονος: Νέα σεζόν και ο…Θεός να βάλει το χέρι του

MIRROR

Αισιοδοξία για ένα καλοκαίρι καλύτερο από το περσινό επικρατεί στο νησί των ανέμων που ετοιμάζεται για το φετινό θέρος ελπίζοντας σε εμβολιασμένους τουρίστες υψηλού εισοδήματος.

Advertisement
Advertisement

Ήταν Τετάρτη, τέλη του περασμένου Ιουλίου λίγο μετά το μεσημέρι στην Ψαρού και η ατμόσφαιρα θύμιζε οτιδήποτε άλλο εκτός από το Nammos που όλοι ξέρουμε εκείνη την περίοδο όταν δηλαδή η σεζόν έχει ήδη φουντώσει.

Σε έξι σετ ξαπλώστρες δώδεκα άτομα απολάμβαναν τον ήλιο ενώ στο εστιατόριο τρία τραπέζια με ισάριθμες παρέες των τεσσάρων ατόμων έτρωγαν υπό τους ήχους lounge μουσικής.

Στην έρημη κατά τα λοιπά παραλία τα παιδιά και τα κορίτσια που εργαζόντουσαν στο διάσημο sea side restaurant κινούνταν χαλαρά αφού οι παραγγελίες ήταν ελάχιστες. Η εικόνα ξένιζε σίγουρα για την Ψαρού στα μέσα του Ιούλη αν θυμηθεί κάποιος ότι πρόπερσι τέτοια εποχή γινόταν ένας μικρός χαμός για να βρεις ξαπλώστρα στο Nammo’s.

Advertisement
Advertisement

Αυτές οι εικόνες που ήταν πανομοιότυπες και σε άλλα διάσημα στέκια, όπως στο Principote, τον Scorpios, το Solymar, το Jackie-O, ειδικά τις καθημερινές, εύχονται να μη ζήσουν πάλι φέτος οι Μυκονιάτες.

Λίγες εβδομάδες πριν από το φετινό  Πάσχα το νησί ετοιμάζεται σιγά-σιγά  για να υποδεχθεί κορωνοϊού θέλοντος τους πρώτους επισκέπτες τη Μεγάλη Εβδομάδα, που φέτος θα είναι η τελευταία του Απριλίου.

Αυτό, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτραπούν τα ταξίδια από νομό σε νομό κάτι που στην παρούσα φάση φαντάζει ένα πολύ δύσκολο επίτευγμα, ειδικά από την στιγμή που το νησί «κοκκίνησε» προ ημερών.

Advertisement

Αυτό πάντως δεν εμποδίζει ομίλους όπως αυτόν του Pasha να μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι με δύο consept να ετοιμάζονται πυρετωδώς για opening την Ιη Ιουνίου.

Η απόβαση των Ισπανών και οι άλλοι

Advertisement

Ήταν γνωστό τοις πάσοι ότι ο όμιλος Pasha ήθελε να πατήσει πόδι στο νησί των ανέμων, ει δυνατόν αγοράζοντας ένα beach bar στο νησί από την στιγμή που δεν έβρισκε παραλία. Αυτό προσπάθησε να κάνει με το Alemagou στην Φτελιά, αλλά μετά από επαφές μηνών και παρέλαση ορκωτών λογιστών, το deal τελικά δεν έκλεισε και οι Ισπανοί επέλεξαν να αποχωρήσουν και να κινηθούν αυτόνομα.

Έτσι από τον Ιούνιο, θα δώσουν το παρόν με το Lio, ένα καμπαρέ- ρεστοράν μέσα στη Χώρα, το οποίο θα συνδυάζει το πολύ καλό dining με το κλάμπινγκ και το σόου. Το νέο τους εγχείρημα θα στεγαστεί σε κτήριο στην Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ από την 1η του ίδιου μήνα, θα λειτουργήσει και το Destino Pasha Mykonos.

Πρόκειται για ένα 5άστερο ξενοδοχείο στον Άγιο Στέφανο με έντονα τα στοιχεία της Μυκονιάτικης αρχιτεκτονικής, αλλά και με ένα touch από την Ίμπιζα ενώ ο όμιλος Pasha εξακολουθεί να αναζητεί μια παραλία στο νησί για να στήσει το ομώνυμο μυθικό κλαμπ.

Advertisement

Υπήρξε μια ζύμωση για την παραλία απέναντι από το Alemagou αλλά τελικά μέχρι στιγμής οι Ισπανοί περιορίζονται στα δύο concept για την φετινή σεζόν.

Μια σεζόν όπου ο Scorpios στήνει ένα νέο project μέσα στη Χώρα, με την γνωστή αισθητική των ιθυνόντων του, παρά το γεγονός ότι κανείς ακόμη δεν ξέρει πως θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά στην πρωτεύουσα του νησιού. Αυτά που πέρυσι πλήγηκαν πιο πολύ από την πανδημία, ειδικά όσα είναι μικρής χωρητικότητας, με τα μέτρα που ελήφθησαν τα οποία ουσιαστικά τα άφηναν άδεια.

Φέτος οι ιδιοκτήτες τους ευελπιστούν σε ένα σαφώς καλύτερο καλοκαίρι, ειδικά από την στιγμή που οι επισκέπτες του νησιού θα φτάνουν έχοντας εμβολιαστεί.

Στο Καλό Λιβάδι η νέα άφιξη είναι το Aegon Revive, το δεύτερο που ανοίγει η αλυσίδα Autograph Collection στο νησί, το οποίο θα έχει και δική του παραλία και θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο Μάϊο.

Μέτρα και σταθμά                                    

Όντας ένα νησί άμεσα συνυφασμένο με την διασκέδαση, η Μύκονος πέρυσι έζησε ένα από τα πιο ήσυχα καλοκαίρια των τελευταίων ετών, όπως έλεγε γνωστή κοσμική κυρία προ ημερών σε φίλους της. Η συγκεκριμένη, μαζί με φιλικό της επιχειρηματικό ζευγάρι, είχε σοκαριστεί μια καθημερινή πέρυσι στον Πάνορμο, αφού εκτός από την παρέα της, μόλις άλλα δεκαπέντε σετ είχαν δοθεί σε πελάτες.

Τα 400 κουβέρ που έκανε μια Κυριακή ο Scorpios -τα πάρτι την ώρα που πέφτει ο ήλιος ήταν πολύ χαλαρά από κόσμο- έγιναν θέμα συζήτησης στο νησί, αριθμός με τον οποίο όλοι θα γέλαγαν δυο χρόνια πριν. Πρόπερσι μια αντίστοιχη μέρα του Ιούλη το πιο πετυχημένο beach bar της Μυκόνου που πέρυσι βίωσε θλιμμένα sunsets τις καθημερινές με λίγο κόσμο, ξεπέρασε τα 1.100 κουβέρ φαγητού!

Κανείς δεν μπορεί να είναι μάγος σε ότι αφορά τα μέτρα ασφαλείας που θα ισχύσουν φέτος το καλοκαίρι και ποια θα είναι αυτά, αφού υπάρχουν μαγαζιά όπου οι αποστάσεις ασφαλείας χαλάνε την ατμόσφαιρα του πάρτι. Αυτή όπου τα τραπέζια είναι σχεδόν κολλητά και οι πελάτες διασκεδάζουν απενοχοποιημένα, ανοίγοντας σαμπάνιες και χορεύοντας.

Το Nammo’s αναμένεται να ανοίξει την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, ειδικά από τη στιγμή που θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και μάλλον θα είναι αυτό που θα σύρει πρώτο τον χορό των opening. Από τη στιγμή όμως που θα ζητηθούν αποστάσεις τραπεζιών, αποστάσεις στις ξαπλώστρες και γενικά αποφυγή συνωστισμού και πάρτι, η εικόνα για όλα τα beach bar θα αλλάξει άρδην.

Κι αν συμβεί αυτό θα έχουμε σαφώς πιο ήρεμες καταστάσεις και πιο lounge κλίμα, με ότι αυτό συνεπάγεται για ένα νησί σαν τη Μύκονο, όπου πέρυσι έγιναν πολλά παράνομα κορονωπάρτι σε βίλες, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Την ίδια στιγμή τα έρημα σοκάκια στην Χώρα, τα εστιατόρια που ανέμεναν κόσμο που δεν ερχόταν συνέβαλλαν σε μια  εικόνα εκνευρισμού ειδικά από την στιγμή που τα Ματογιάννια καθημερινή βράδυ παρέπεμπαν σε ερημωμένο οικισμό με τα περισσότερα μαγαζιά κλειστά και τα δρομάκια βυθισμένα στο σκοτάδι.

Εμβληματικά μπαρ όπως τα Astra δεν άνοιξαν Κυριακή βράδυ, τακτική που ακολούθησε και το απέναντι Bombonier, ενώ όλος ο κόσμος στριμώχνεται έξω από το Queens. Φέτος όλοι ελπίζουν ότι με τους εμβολιασμούς η κατάσταση θα βελτιωθεί αρκετά και δεν θα θυμίζει-παραποιημένη φυσικά-την ρήση του Γέροντα Παϊσιου: «Θα είναι καλοκαίρι, αλλά θα είναι σαν χειμώνας».

Οι τιμές γνωστές!

Ο Τούρκος σεφ με τις «χρυσές» τόμαχοκ μπορεί να έκλεισε χώρο στα Ματογιάννια, όμως τελικά δεν θα λειτουργήσει το νέο του εγχείρημα στο νησί των ανέμων. Θα μείνει στο εστιατόριο που άνοιξε και «σάρωσε» εισπρακτικά από πρόπερσι, όταν δεν υπήρχε ακόμη ο εφιάλτης του Covid-19.

H πανδημία μπορεί να ανέτρεψε πολλά στο νησί αλλά με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι αστρονομικές τιμές παρέμειναν ίδιες. Σχεδόν όλοι και φέτος θα πορευτούν τιμολογιακά όπως πέρυσι, προτάσσοντας το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρουν, έστω και αν αποκλείουν έτσι στην συντριπτική τους πλειοψηφία, τους Έλληνες πελάτες.

Ούτως η άλλως δεν μπορούν όπως λένε μετά την περσινή σεζόν και τη μεγάλη πτώση στις εισπράξεις να ρίξουν τις τιμές, ειδικά από την στιγμή που οι ιδιοκτήτες των ακινήτων δεν διανοούνται να ρίξουν νερό στο κρασί τους.

Γνωστός επιχειρηματίας που διαθέτει ένα από τα πιο ωραία μικρά εστιατόρια στα Ματογιάννια, συνομιλώντας με φίλους ξεκαθάρισε ότι αν έχουμε πάλι κλείσιμο στις δώδεκα το βράδυ και αποστάσεις δεν θα το ανοίξει καθόλου.

Δεν είναι ο μόνος αφού μικρά μπαρ των είκοσι και των τριάντα τετραγωνικών μέτρων, που γεμίζουν με είκοσι άτομα και πέντε παρέες μέσα στην Χώρα δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσουν με αποστάσεις, τόσο μέσα όσο και έξω.

Προς το παρόν όλοι περιμένουν την εξέλιξη της πανδημίας και τους εμβολιασμούς για να διαπιστώσουν τι μέλλει γενέσθαι με την νέα σεζόν στο νησί των ανέμων.

Ποντάρουν στους Ισραηλινούς, τους Ρώσους, τους Βρετανούς και φυσικά στους Αμερικανούς πελάτες που πληρούν υψηλά εισοδηματικά κριτήρια και δεν σκέφτονται όταν διασκεδάζουν και περνάνε καλά, αν θα χαλάσουν δέκα, είκοσι ή τριάντα χιλιάδες ευρώ σε μια μέρα.

Θα υπάρξουν σίγουρα και οι ξένοι celebrities, ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες και  διάσημα μοντέλα σαν την Αντριάνα Λίμα που την Τρίτη πόσταρε μια φωτογραφία από την Μύκονο αναπολώντας τις διακοπές της στο νησί των ανέμων

Το μόνο που μένει είναι να έρθουν.