Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μεγάλη η ζήτηση για το νέο Nissan LEAF

Ελλάδα 23:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μεγάλη η ζήτηση για το νέο Nissan LEAF

ΝΕΑ

Μεγάλη η ζήτηση για το νέο Nissan LEAF

ΝΕΑ

Λίγες εβδομάδες πριν από την επίσημη έναρξη των πωλήσεων στην Ευρώπη, οι αντιπρόσωποι της Nissan στην Γηραιά Ήπειρο, έχουν ήδη πάρει 37.000 παραγγελίες για το νέο LEAF. Να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί την δεύτερη γενιά, με την πρώτη να παρουσιάζεται για πρώτη φορά το 2010.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις του νέου μοντέλου ξεκίνησαν μόλις πριν από πέντε μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι ένα LEAF πωλείται σε κάθε πελάτη κάθε 10 λεπτά. Η απαίτηση για το νέο μοντέλο, καθώς και η επιτυχία της προηγούμενης γενιάς, σημαίνει ότι η ιαπωνική φίρμα έχει ήδη παραδώσει 100.000 LEAF στην ευρωπαϊκή αγορά. Επιπλέον, συνολικά 320.000 LEAF έχουν πωληθεί παγκοσμίως, καθιστώντας το συγκεκριμένο μοντέλο το πιο καλοπουλημένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

426214132_The_new_Nissan_LEAF_the_world_s_best-selling_zero-emissions_electric-chariatis-530

Το νέο LEAF διαθέτει ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 150 ίππους και ροπή 32,6 kgm, ενώ έχει τοποθετηθεί και μια μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας (40 kWh αντί για 30 kWh), με την αυτονομία σύμφωνα με το νέο ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών να φτάνει αισίως τα 378 km. Χάρη στο σύστημα γρήγορης φόρτισης, η μπαταρία μπορεί να «γεμίσει» στο 80% μέσα σε 40 λεπτά.

Advertisement

426214050_The_new_Nissan_LEAF_the_world_s_best-selling_zero-emissions_electric-chariatis-640

Το νέο Nissan LEAF είναι το πρώτο μοντέλο της Nissan στην Ευρώπη που διαθέτει τις τεχνολογίες ProPILOT και ProPILOT Park. Είναι επίσης εξοπλισμένο με το e-Pedal, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να ξεκινήσουν, να επιταχύνουν, να επιβραδύνουν και να σταματήσουν, απλά αυξάνοντας ή μειώνοντας την πίεση που ασκείται στο πεντάλ του γκαζιού.

Advertisement