Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Enovate ME-S: Hλεκτροκίνητο με στυλ

Ελλάδα 2:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Enovate ME-S: Hλεκτροκίνητο με στυλ

ΝΕΑ

Enovate ME-S: Hλεκτροκίνητο με στυλ

ΝΕΑ

H νεοσυσταθείσα κινεζική εταιρεία Enovate παρουσίασε στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης το πρώτο της δημιούργημα, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο σεντάν ME-S.

Advertisement
Advertisement

 

Σύμφωνα με την εταιρεία, το ME-S θα μπει στην παραγωγή μέσα στο 2021 και θα διαθέτει μία συστοιχία μπαταριών απόδοσης 800V, η οποία θα μπορεί να συνεργαστεί με ταχυφορτιστές 300 kW, με αποτέλεσμα το 80% της φόρτισης να επιτυγχάνεται σε μόλις 15 λεπτά. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ηλεκτροκινητήρες του ME-S δεν έχουν ανακοινωθεί, παρά μόνο ότι το 0-100 km/h θα έρχεται σε μόλις τρία δευτερόλεπτα, ενώ το παρόν θα δίνει και ένα σύστημα έξυπνης τετρακίνησης.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά, το κινεζικό σεντάν ακολουθεί μία πιο ευρωπαϊκή φιλοσοφία, καθώς διαθέτει αρκετά στοιχεία που το κάνουν να μοιάζει με μοντέλα της Porsche, όπως η Panamera ή η Taycan, σαν το τελείωμα του πίσω μέρους ή τις αντικριστά ανοιγόμενες πόρτες. Να αναφέρουμε επίσης ότι ο αρχισχεδιαστής της Enovate είναι ο Hakan Saracoglu, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την εξωτερική εμφάνιση των προηγούμενων γενιών Boxster και Cayman, των 911 GT2 και GT2 RS (997), όπως και της 918 Spyder.

Advertisement

Αντίστοιχη εικόνα συναντάμε και στο εσωτερικό, με τις τέσσερις ξεχωριστές θέσεις, όπου κυριαρχούν οι άπειρες οθόνες αφής και οι ξύλινες επενδύσεις. Η Enovate ανακοινώνει ότι το ME-S θα διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4, καθώς και δίκτυο ασύρματης τεχνολογίας 5G.