Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lada ξαναγεννιέται μέσω της Dacia

Ελλάδα 10:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lada ξαναγεννιέται μέσω της Dacia

ΝΕΑ

Η Lada ξαναγεννιέται μέσω της Dacia

ΝΕΑ

Η σταδιακή απόκτηση της AVTOVAZ, της ιδιοκτήτριας της Lada, από την κοινοπραξία Renault-Nissan Alliance θα σημάνει την αναγέννηση της θρυλικής ρωσικής μάρκας. Στα σχέδια του Κάρλος Γκον και των συνεργατών του είναι η Lada να αποκτήσει γκάμα με προσιτά αλλά αξιόπιστα και εμφανίσιμα μοντέλα. Έτσι θα μπορέσει να κερδίσει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς τόσο στη Ρωσία όσο και σε άλλες αναπτυσσόμενες αγορές.

Advertisement
Advertisement

Οι πληροφορίες που έρχονται από τη Ρωσία αναφέρουν ότι η Lada θα δανειστεί αμαξώματα και μηχανικά μέρη από τη Dacia, όπως το Sandero και το Logan. Μάλιστα κυκλοφόρησαν και επεξεργασμένες φωτογραφίες, δείχνοντάς μας πώς θα μοιάζουν τα μελλοντικά μοντέλα με το σήμα της Lada στη μάσκα. Το «Sandero» της Lada αναμένεται να παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2014, ενώ τον επόμενο χρόνο θα ακολουθήσει και έκδοση crossover.

Η Renault-Nissan θα επενδύσει 742 εκατ. δολάρια, αποκτώντας έως τα μέσα του 2014 το 67,13% της κοινοπραξίας που θα ελέγχει την AVTOVAZ. Από αυτό το ποσοστό, το 50,1% θα ανήκει στη Renault και το 17,03% στη Nissan. Το υπόλοιπο 32,87% θα παραμείνει στην κρατική εταιρεία Russian Technologies, η οποία ήλεγχε έως σήμερα την AVTOVAZ.[nggallery id=2286]