Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Video: Η εξέλιξη των μονοθεσίων της F1 (updated)

Ελλάδα 7:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Η εξέλιξη των μονοθεσίων της F1 (updated)

FORMULA 1

Video: Η εξέλιξη των μονοθεσίων της F1 (updated)

FORMULA 1

Πόσο μπορεί να έχουν αλλάξει τα μονοθέσια της Formula 1 μέσα σε 20 χρόνια; Η Sauber F1 Team μας δίνει την απάντηση με ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο που παρουσιάζει όλα τα μονοθέσια της από το 1993 έως σήμερα! ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Δύο δεκαετίες στις πίστες της Formula 1, από το ντεμπούτο στο Grand Prix της Νότιας Αφρικής όπου ο Τζέι Τζέι Λέτο έκανε την έκπληξη τερματίζοντας πέμπτος με τη C12! Δύο χρόνια μετά ο Χάινζ Χάραλντ Φρέντζεν χάρισε στην ελβετική ομάδα το πρώτο της βάθρο ενώ το 2001, οι υπερβάσεις έγιναν… συνήθεια.

Το νεανικό δίδυμο των Νικ Χάιντφελντ και Κίμι Ράικονεν, τερμάτιζε συστηματικά στις βαθμολογούμενες θέσεις και η Sauber σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών!

Το 2006 η BMW εξαγόρασε το 20% της ομάδας με βάση το Χίνβιλ και μέχρι το 2009 όταν και αποχώρησε ξαφνικά, ήρθαν η παρθενική pole position αλλά και η πρώτη νίκη, στον Καναδά το 2008 διά χειρός Ρόμπερτ Κούμπιτσα.

Advertisement
Advertisement

Από το 2010 έως σήμερα ο Πέτερ Ζάουμπερ παλεύει για να κρατήσει την ομάδα ζωντανή, με το 2012 να είναι μία ανέλπιστα καλή σεζόν καθώς ο Σέρχιο Πέρεζ ανέβηκε τρεις φορές στο βάθρο!

Φέτος στο τιμόνι βρίσκονται οι Νίκο Χούλκενμπεγκ και Εστεμπάν Γκουτιέρεζ, σε μία σεζόν που ξεκίνησε πολύ άσχημα αφού μετά τα πρώτα 11 Grand Prix, η Sauber έχει μόλις 7 βαθμούς, όλους διά χειρός του Γερμανού.