Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Renault F1: Παράλληλη εξέλιξη κινητήρων!

Ελλάδα 1:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault F1: Παράλληλη εξέλιξη κινητήρων!

FORMULA 1

Renault F1: Παράλληλη εξέλιξη κινητήρων!

FORMULA 1

Η γαλλική εταιρεία κατασκευής κινητήρων F1 εφοδιάζει φέτος τέσσερις ομάδες με τους V8 ατμοσφαιρικούς κινητήρες των 2.4lt/750PS με κωδικό RS27. Ο λόγος για τις Red Bull, Lotus, Williams και Caterham. Του Τ. Πουρναράκη

Advertisement
Advertisement

Δεδομένων των σημαντικών αλλαγών στους τεχνικούς κανονισμούς τη νέα χρονιά όπου οι κινητήρες ύστερα από αρκετά χρόνια «ξεπαγώνουν» και αλλάζουν μορφή η Renault αυτή την εποχή έχει διπλό φορτίο.

Από την μια πρέπει να συνεχίσει την εξέλιξη του υπάρχοντος κινητήρα στις λεπτομέρειες καθότι δυο ομάδες οι Red Bull και η Lotus διεκδικούν το πρωτάθλημα και ταυτόχρονα να φτιάξει τον νέο turbo κινητήρα 1.6lt o οποίος θα είναι υβριδικός με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας (KERS) να προσφέρει 130PS.

Μιλώντας για την πρόκληση που αντιμετωπίζουν στο Βιρί Σατιλόν ο αρχιμηχανικός της Renault, Ρομπ Ουάιτ αποσαφήνισε: «Κατανοούμε πως οι ομάδες περιμένουν από εμάς να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων το 2013. Ταυτόχρονα η δουλειά για το νέο κινητήρα βρίσκεται στην κορύφωσή της. Η κατάκτηση παγκόσμιων πρωταθλημάτων είναι μια δύσκολη υπόθεση όπως και η νίκη σ’ έναν αγώνα. Ζητούμενο για μας είναι να βρισκόμαστε στο ύψος που προσδοκούν οι ομάδες με τις οποίες συνεργαζόμαστε ώστε να παίρνουν βαθμούς, βάθρα και νίκες. Θα διατηρήσουμε το ίδιο επίπεδο δουλειάς στους σημερινούς κινητήρες μέχρι το τέλος της χρονιάς».

Advertisement
Advertisement

Στη Renault προσπαθούν να βοηθήσουν τους οδηγούς να προστατεύσουν τα ελαστικά δουλεύοντας πάνω στην παραμετροποίηση του κινητήρα ώστε να αποδίδεται πιο ομαλά η δύναμη στη φάση της επιτάχυνσης. Επιπλέον στο φρενάρισμα και στα κατεβάσματα σχέσεων να μην φορτίζεται υπέρμετρα ο πίσω άξονας οδηγώντας σε στιγμιαίο μπλοκάρισμα των τροχών.[nggallery id=1936]