Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Αυστρίας: Εύκολη νίκη Rosberg!

Ελλάδα 23:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Αυστρίας: Εύκολη νίκη Rosberg!

FORMULA 1

GP Αυστρίας: Εύκολη νίκη Rosberg!

FORMULA 1

Ο Γερμανός πέρασε το Hamilton στην εκκίνηση, απέφυγε τα λάθη και πήρε την 3η του φετινή νίκη μειώνοντας τη διαφορά από τον teammate του στους 10 βαθμούς ενώ απομένουν 11 αγώνες.

Advertisement
Advertisement

Του Τάκη Πουρναράκη

Με αραιή συννεφιά και τη θερμοκρασία αέρα στους 14 βαθμούς Κελσίου και οδοστρώματος στους 28 βαθμούς Κελσίου ξεκίνησε το Αυστριακό GP. Οι μόνοι οδηγοί που επέλεξαν στην εκκίνηση τη μαλακή γόμα της Pirelli με το κίτρινο σιρίτι ήταν οι Maldonando, Perez, Ricciardo και Raikkkonen όλοι εκτός 10αδας φυσικά. Η εκκίνηση ήταν επεισοδιακή καθώς ο Hamilton έχασε το προβάδισμα από το Rosberg.  Άσχημη εκκίνηση έκανε και ο Bottas χάνοντας θέσεις, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Massa. Στη στροφή 2 είχαμε δράμα, ο Alonso βρέθηκε πάνω από το Raikkonen στην έξοδο, στις μπαριέρες. Ο αλυτάρχης αναγκάστηκε να εμπλέξει αμέσως το αυτοκίνητο ασφαλείας μέχρι να απομακρυνθούν τα συντρίμμια και τα μονοθέσια από το σημείο.  To κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας των σημερινών μονοθεσίων επέτρεψε  στους Raikkonen και Alonso να βγουν ανέπαφοι απ’ αυτή τη σύγκρουση.  Ο Φινλανδός έχασε το πίσω μέρος του μονοθεσίου απότομα πιθανόν κάποιος τον έσπρωξε και στην επαναφορά βρέθηκε στην πορεία της McLaren που δεν είχε κάπου να πάει και ανέβηκε πάνω στη Ferrari.

Red Bull Ring, Spielberg, Austria. Sunday 21 June 2015. Nico Rosberg, Mercedes F1 W06 Hybrid, leads Lewis Hamilton, Mercedes F1 W06 Hybrid, Sebastian Vettel, Ferrari SF-15T and Felipe Massa, Williams FW37 Mercedes at the start of the race. World Copyright: Glenn Dunbar/LAT Photographic. ref: Digital Image _89P5261

Advertisement
Advertisement

Στον 6ο γύρο ο αγώνας ξαναβρήκε ρυθμό με το Rosberg  ν’ ανοίγει αμέσως τη διαφορά από το Hamilton εκτός ζώνης DRS (σ.σ: πάνω από 1 sec). Μέχρι τον 10ο γύρο ο Γερμανός της Mercedes είχε φτάσει τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας (2 sec).
Την ίδια στιγμή ο Vettel ήταν σαφές πως δεν μπορούσε ν’ ακολουθήσει το ρυθμό των δυο ασημί μονοθεσίων καθώς έχανε περίπου 8 δέκατα στο γύρο, μεγάλη διαφορά για μια μικρή σε μήκος πίστα (4.3km). Μόνο η Ferrari του Vettel και η Williams του Massa γύριζαν στο ίδιο δευτερόλεπτο (1:12) με τις Mercedes. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν στο 1:13 πολύ απογοητεύοντας ακόμη μια φορά με το επίπεδο ανταγωνισμού.

Μετά τον 25ο γύρο άρχισαν τα pit stop, ο Bottas κατάφερε να περάσει τον Hulkenberg πριν την αλλαγή ελαστικών αλλά ο Γερμανός μπήκε νωρίτερα έβγαλε την πολύ μαλακή γόμα, έβαλε φρέσκια μαλακή και κατάφερε κάνοντας πολύ γρήγορους γύρους να ξαναβρεθεί μπροστά από το Φινλανδό της Williams. O Bottas αναγκάστηκε να δώσει μάχη για να ξαναπεράσει. Ο Hulkenberg τελικά κατάφερε να τερματίσει 6ος ή πρώτος από τους υπόλοιπους αν εξαιρέσει κανείς Mercedes, Ferrari και Williams.

Στον 34ο και 35ο γύρο ήταν η σειρά των Mercedes ν’ αλλάξουν ελαστικά, ήταν σαφές πως και οι δυο οδηγοί πάνε για μια αλλαγή. Ο Rosberg μπήκε πρώτος και βγαίνοντας με τη μαλακή γόμα έκανε ταχύτερο γύρο για να διασφαλίσει πως θα παραμείνει εμπρός από το Hamilton. Όπως και έγινε, ενώ αμέσως μετά στον 36ο γύρο το παράδειγμά τους ακολούθησε και ο Vettel με τη Ferrari. Ήταν σαφές πως ο Γερμανός είχε επικεντρώσει την προσοχή του στο να παραμείνει στην 3η θέση εμπρός από το Massa. Δυστυχώς γι’ αυτόν ένα πρόβλημα στον πίσω δεξιά τροχό τον καθυστέρησε και βγαίνοντας βρέθηκε πίσω από τη Williams. Παρά την προσπάθεια στο τέλος ο Γερμανός δεν μπόρεσε ν’ ανακτήσει την 3η θέση και να βρεθεί στο βάθρο. Ο Massa εύκολα διατήρησε τη Williams μπροστά από τη Ferrari, είναι ο δεύτερος συνεχής αγώνας που γίνεται αυτό, πλέον είναι σαφές πως η Βρετανική ομάδα έχει βελτιώσει τα μονοθέσιά της και η Ferrari θα πρέπει να δώσει μάχη για να παραμείνει πίσω από τις Mercedes.

Advertisement

21 6d2rΤην ίδια στιγμή οι αγωνοδίκες αφού σιγουρεύτηκαν εξετάζοντας όλες τις κάμερες απεφάνθησαν πως ο Hamilton πάτησε την άσπρη διαχωριστική γραμμή βγαίνοντας από τα pit οπότε του επέβαλαν ποινή 5 sec. Κάπου εκεί τέλειωσε ο αγώνας για το Βρετανό οδηγό που περιορίστηκε στη 2η θέση και είδε τη διαφορά του από το Rosberg να μειώνεται ξανά στους 10 βαθμούς.
Ο Γερμανός οδηγός της Mercedes και νικητής σήμερα στην Αυστρία έχει επίσης κερδίσει σε Ισπανία, Μονακό ενώ ο Hamilton πήρε τη νίκη σε Αυστραλία, Κίνα, Μπαχρέιν και Καναδά.
Ενώ απομένουν ακόμη 11 αγώνες για το φινάλε του πρωταθλήματος, οι τρεις μέσα στο καλοκαίρι, θεωρείται δεδομένο πως η Mercedes θα διατηρήσει φέτος το πρωτάθλημα κατασκευαστών ενώ αντίστοιχα η μάχη για τον τίτλο θα δοθεί ανάμεσα στον πρωταθλητή Lewis  Hamilton και τον έτερο οδηγό της ομάδας Nico Rosberg.

Στο βάθρο πανηγύρισαν έξαλλα οι Rosberg και Massa ενώ ο Hamilton ήταν λίγο πιο συγκρατημένος λόγω και της 2ης θέσης ενώ εκκινούσε από την pole. Προφανώς ο Βρετανός δεν ήταν ευχαριστημένος καθώς περίμενε κάτι παραπάνω.

Advertisement

Επόμενος αγώνας το Βρετανικό GP στις 5/7.

Συνολικά τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

Θέση Οδηγός Ομάδα Γύροι Διαφορά
1 Nico Rosberg Mercedes 71 1h30m16.930s
2 Lewis Hamilton Mercedes 71 11m04.425s
3 Felipe Massa Williams/Mercedes 71 11m13.198s
4 Sebastian Vettel Ferrari 71 11m13.806s
5 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 71 11m49.229s
6 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 71 11m59.700s
7 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 70 1 γύρος
8 Max Verstappen Toro Rosso/Renault 70 1 γύρος
9 Sergio Perez Force India/Mercedes 70 1 γύρος
10 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 70 1 γύρος
11 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 70 1 γύρος
12 Daniil Kvyat Red Bull/Renault 70 1 γύρος
13 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 69 2 γύροι
14 Roberto Merhi Marussia/Ferrari 68 3 γύροι
Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 35 Εγκατέλειψε
Romain Grosjean Lotus/Mercedes 35 Εγκατέλειψε
Jenson Button McLaren/Honda 8 Εγκατέλειψε
Will Stevens Marussia/Ferrari 1 Εγκατέλειψε
Kimi Raikkonen Ferrari 0 Σύγκρουση
Fernando Alonso McLaren/Honda 0 Σύγκρουση