Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη στη Γενεύη για το VW Arteon

Ελλάδα 9:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη στη Γενεύη για το VW Arteon

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη στη Γενεύη για το VW Arteon

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H VW μας αποκαλύπτει το Αrteon. Πρόκειται για το νέο 4θυρο coupe μοντέλο της εταιρείας που τοποθετείται στην γκάμα πάνω από το Passat.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Το νέο Volkswagen Arteon εντυπωσιάζει με τη σχεδίαση του, η οποία διατηρεί πολλά από τα στοιχεία που είδαμε στο Sport Coupe Concept GTE του 2015. Έτσι, έχουμε να κάνουμε με ένα επιβλητικό αμάξωμα στο σύνολο του. Μπροστά τα ανεξάρτητα διπλά φωτιστικά σώματα LED χωρίζουν μεταξύ τους μέσω μιας λωρίδας χρωμίου που αποτελεί συνέχεια της μάσκας, έχει το τοποθετηθεί ένα μυώδες καπό με έντονες καμπύλες, ενώ πίσω, η έντονη κλίση της οροφής δίνει ένα κουπέ χαρακτήρα στο αμάξωμα. Παράλληλα, τα φωτιστικά σώματα, η σχεδίαση του πορτ μπαγκάζ, αλλά και οι δύο μακρόστενες απολήξεις των εξατμίσεων δημιουργούν μια αρκετά ελκυστική εικόνα.

Advertisement
Advertisement

Το εσωτερικό του νέου Arteon παραπέμπει σε εκείνο του Passat. Εξοπλίζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων, ένα νέο σύστημα infotainment, με τελευταίας γενιάς adaptive cruise control & σύστημα υποστήριξης αλλαγής λωρίδας σε περίπτωση ανάγκης. Σύμφωνα με την VW, το μήκους 4.862 χλστ. αμάξωμα, που βασίζεται πάνω στην MQB πλατφόρμα, προσφέρει μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες (συγκριτικά με το Passat), με τον χώρο αποσκευών να έχει χωρητικότητα από 563 έως 1.557 λίτρα.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα του αυτοκινήτου τώρα, στη βάση τοποθετείται ο νέος 1,5 TSI με 150 ίππους. Η γκάμα των μοτέρ βενζίνης συμπληρώνεται από τον 2λιτρο TSI, σε δύο εκδόσεις, με 190 & 280 ίππους (η τελευταία version συνδυάζεται αποκλειστικά με σύστημα 4κίνησης 4MOTION). Στο πεδίο του ντίζελ βρίσκουμε τον 2.0 TDI με 150, 190 & 240 ίππους (bi-turbo), με την ισχυρότερη έκδοση να είναι αποκλειστικά τετρακίνητη.  Σημειώνουμε ότι όλες εκδόσεις θα συνδυάζονται με στάνταρ 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, εκτός των κορυφαίων σε απόδοση, οι οποίες θα εξοπλίζονται με στάνταρ αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων.

Advertisement

Οι πωλήσεις του μοντέλου θα ξεκινήσουν αργότερα μέσα στο έτος, όπου αναμένεται να προστεθεί στην γκάμα του και μια plug-in υβριδική έκδοση.